h;
Si abang demam sejak ari sabtu, sian gua nengok. last nite baru aku bawak gi jumpe doktor sebab temperature dah naik sampai 40degrees. naik pucat gak gua sebab dia selalu demam sejak kebelakangan ni, sejak masuk skolah. berhingus tu kire selalu sangatlaa…dulu gua dok pikir sebab ari dia swimming for sure dia akan demam. Maklumle anak gua ni pantang jumpe air…tapi bile gua dah stop kelas swimming pun dia dok selalu demam + selsema…risau gua…tapi alhamdulillah pagi ni dia dah semakin ok sebab semalam doc tu dah kasik ubat bontot satu kali!…dah macam nak pecah dah klinik tu haaa dia meronta…dah tau dah kene masuk ubat bontot…hahhaha…sian kat dia..alhamdulillah…dia dah recover dah arini…syukur…si adik plak dah semakin kuat menjerit…mungkin dah sebab belajo kat abang dia le tu…semakin banyak mulut…ape yg dia sembang pun taktau…keje senyum je bile org tegur…hahhaha…sonok gua nengok perkembangan dia…pastu skang dia dah immune bile abang2 menjerit..dah ok le tu…dah tak kisah dengan jerit2 abang dia…gua berharap mereka akan membeso sebagai johan nanti…hehhehhee…

sdf

tqawk

tyu

fsdg

asd

op
Majlis reception sebelah pengantin lelaki berlangsung di rumah Fariz di Subang. Fariz yg sudah sememangnya relek pade minggu sebelumnya (masa akad nikah) sudah semestinya dia jadi lagi relek pada kunjungan bertandang pengantin perempuan. kami memulakan sesi photography dari rumah pengantin perempuan di mana fariz & sheereen memulakan sessi makeup di sana. Majlis bertambah berseri dengan berlangsungnya di rumah baru keluarga Fariz. Tahniah Fariz…!
nsdn
Fariz telah menjemput kami dan juga team CST utk merakam detik2 indah kenangan majlis bahagianya dari majlis akad nikah. Gambar di atas, kenangan team bersama pengantin.

Fariz & Sheereen

May 19, 2009

asd

ff
Salam, kali ini entry utk pasangan Fariz & Sheereen dari Subang. Fariz merupakan kawan gua semasa di Melben dulu. Serba sedikit mengenai Fariz, dia merupakan seorang IT consultant di Melbern. Company di Melbern import Fariz ni utk handle kerje2 di Australia…betapa gempaknya org-org mesia beb..selain dari itu, Fariz merupakan kawan gua dalam padang. Setakat ni dia memang striker yg terbaik yg penah ade kat Melbern ni…yg lain2 memang takleh celen ngan dia…serius gua tak main2…!! Dia pantas buat decision bile ade depan gol dan jugak pandai handle defender yg keras & laju…seronok gua pass bola ngan dia sebab dia pandai bace game gua….senang nak tru ball kat dia…ok…berbalik pada gamba ni…ni gambo mase akad nikah yg berlangsung di Dewan Perdana Felda, KL. Pasangan ni memang gempak…family & kawan2 bukan main ramai…sampai ade yg tunggu kat luar dewan…meriah gila beb…Fariz selambe je walaupun bapak mertua dia yg akadkan nikah tu…tahniah bro…lu memang terer…!
asf

sdf

asff

ggh

frbt

fr
pada sebelah malamnya, majlis recpetion berlangsung di dewan itu jugak. dengan dewan yg agak besau, tetamu yg ramai…nasib baik gua datang dengan team shutterspeak. so agak meriah bila berkerja dengan team semuanya berjalan lancar. setting yg gempak di dewan tu menjadikan gambau2 yg diambil semuanya ade nilai yg tersendiri…pada malam ni….Fariz dah abih ilang dah muke gementar tu..dia dah relek…happy jek…gua tumpang gembire nengok dia gembire…selamat berbahagia hingga ke akhir hayat bro…tahniah…gambau2 bole tgk kat sini

f

asd
Yeahhhhh…team gua menang lagi BPL taun ni…bangge rasenye…dah kembang2 idung gua nih…terima kasih yg tak teramat sangat pada tokwan Ferguson…konye taktik memang menjadik taun nih…bravo…!bravo….!…taun depan kasik meletop lagik…beli player yg power2 yek..!Gua amat berbangga dengan pencapaian taun ni…pertama…hero gua…Ryan Giggs masih bertenaga and he’s still kickin’…terbaik…memang legend…kedua…dah sama pencapaian liverpool..18kali…ketiga 2 taun back to back masuk champion league (harap2 back to back buleh menang)

come on team…kasik cium champion league plak…glory-glory man united…!

note: tolong le simpan teves…dia bagus pressure team lawan…

g

df

fd

we

y

qwer

rty
cuti long weekend aritu kitorang berjalan-jalan pusing semua tempat tinggi2…bos (bapak gua) ajak berjalan nak bawak cucu dia makan angin, gua ikutkan saja…jadik driver. Bende yg tak berapa plan sangat masa tu, tetibe ajak terus siap malam2 bute bertolak naik cameron highland dari Penang. Agak cuak gak mase tu gua drive sebab takde sorang pun bawak kete tgh2 malam bute dari Simpang Pulai naik ke Brinchang. Agak gile gak gua time tu sebab dok layan corner yg amat mencabar tu…tetibe ade satu tangan ketuk pale gua…”woiiii…ingat anak bini woiii…!”…sore mak gua dari belakang…aduh dengan rasa kepala yg berdengung2…terus gua pelan balik…dalam ati gua, dah tua2 bangka camni pun kene bedal ngan mak lagi…muakakkakka…gua bagi alasan “takut ngantuk bawak pelan2” nyatanya jawapan tu takleh diterima pakai…tapi yg beshnye…lepas je tu…diorang semua bangun dari tidur teman gua bawak kete…muakakkakkaakakkaa…so ilang cuak gua…sampai kat brinchang gua check temperature (pakai yg dok ade dalam kete tu) nyata amat mengechewakan…tak sejuk langsung…abih diorang dok tebang2 buat hotel la…buat itu ini la…tu sebab dah tak sejuk…kitorang lepak satu malam sebelum turun menuju ke KL.

Kat KL kitorang lepak satu malam singgah umah (padahal tetiap minggu balik pun)…kebetulan bos gua ade keje kat kraftangan. Gua sempat le lepak ngan budak2 wangsa maju ngeteh…esoknye kitorang gerak naik ke Genting pepagi bute sebab frust kat cuaca yg panas kat Cameron…muakakkakka…takdela…dah bos gua nak jalan kat sane..kitorang pegi je laaa…layan si Ayern main2 kat theme park tu…cuaca bapak sejuk sebab campur2 ngan ujan (tapi tak sesejuk kat Melben laaaa…sejuk dari bertam & Cameron jek)…kabus bapak tebal…gambo2 semua tak bape clear sebab kabus tebal…layan kan ayern jelaaa…Ayief mengamok tak abih2 sebab sejuk…sian kat dia…tak penah lepak Melben…si abang dah biasa dulu..so relek pakai tangan pendek jee…lepas semua dah penat & Ayern pun dah surrender kitorang gerak balik menuju ke Bertam…

tapi pagi esoknye…ade berite kurang best…kete bos gua kene pecah…abih semua barang kat dalam…sib baik gua punye camera ngan laptop gua bawak masuk malam tuh…barua punye penyamuk…gua sumpah lu tak buleh kencing sampai bile2…sian bos gua…

note: Mesia agak takleh nak jangke skang nih…agak merbahaya…heran gua…

gambar lame

May 17, 2009

as

df

f
Milia & Rafis ni adalah client shutterspeak dan juga merupakan kawan suhaimi (archiprez & maz) masa skolah2 dulu. Pada masa tu shutterspeak tgh busy dah penuh jadual di KL. gua yg kebetulan berada di Malaysia masa tu (balik cuti) telah diamanahkan oleh shuterspeak tu pegi cover majlis diorang. Majlis berlangsung di rumah pengantin perempuan di Kulim, Kedah. Enjoy masa tu sebab family diorang yg best dan jugak pengantin tu sendiri yg petah bersembang ngan kitorang. Tahniah…skang diorang dah dapat baby dah pun, comey plak tu. gua tumpang gembire. tahniah sekali lagi buat pasangan pendidik ini…