Penang – Cameron Highland – KL – Genting Highland

May 18, 2009

g

df

fd

we

y

qwer

rty
cuti long weekend aritu kitorang berjalan-jalan pusing semua tempat tinggi2…bos (bapak gua) ajak berjalan nak bawak cucu dia makan angin, gua ikutkan saja…jadik driver. Bende yg tak berapa plan sangat masa tu, tetibe ajak terus siap malam2 bute bertolak naik cameron highland dari Penang. Agak cuak gak mase tu gua drive sebab takde sorang pun bawak kete tgh2 malam bute dari Simpang Pulai naik ke Brinchang. Agak gile gak gua time tu sebab dok layan corner yg amat mencabar tu…tetibe ade satu tangan ketuk pale gua…”woiiii…ingat anak bini woiii…!”…sore mak gua dari belakang…aduh dengan rasa kepala yg berdengung2…terus gua pelan balik…dalam ati gua, dah tua2 bangka camni pun kene bedal ngan mak lagi…muakakkakka…gua bagi alasan “takut ngantuk bawak pelan2” nyatanya jawapan tu takleh diterima pakai…tapi yg beshnye…lepas je tu…diorang semua bangun dari tidur teman gua bawak kete…muakakkakkaakakkaa…so ilang cuak gua…sampai kat brinchang gua check temperature (pakai yg dok ade dalam kete tu) nyata amat mengechewakan…tak sejuk langsung…abih diorang dok tebang2 buat hotel la…buat itu ini la…tu sebab dah tak sejuk…kitorang lepak satu malam sebelum turun menuju ke KL.

Kat KL kitorang lepak satu malam singgah umah (padahal tetiap minggu balik pun)…kebetulan bos gua ade keje kat kraftangan. Gua sempat le lepak ngan budak2 wangsa maju ngeteh…esoknye kitorang gerak naik ke Genting pepagi bute sebab frust kat cuaca yg panas kat Cameron…muakakkakka…takdela…dah bos gua nak jalan kat sane..kitorang pegi je laaa…layan si Ayern main2 kat theme park tu…cuaca bapak sejuk sebab campur2 ngan ujan (tapi tak sesejuk kat Melben laaaa…sejuk dari bertam & Cameron jek)…kabus bapak tebal…gambo2 semua tak bape clear sebab kabus tebal…layan kan ayern jelaaa…Ayief mengamok tak abih2 sebab sejuk…sian kat dia…tak penah lepak Melben…si abang dah biasa dulu..so relek pakai tangan pendek jee…lepas semua dah penat & Ayern pun dah surrender kitorang gerak balik menuju ke Bertam…

tapi pagi esoknye…ade berite kurang best…kete bos gua kene pecah…abih semua barang kat dalam…sib baik gua punye camera ngan laptop gua bawak masuk malam tuh…barua punye penyamuk…gua sumpah lu tak buleh kencing sampai bile2…sian bos gua…

note: Mesia agak takleh nak jangke skang nih…agak merbahaya…heran gua…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: