coming up next

June 25, 2009

comingupnext
ada project baaaikkk punya minggu ni…stay tune yeah..! nanti gua haplod sikit2 dalam flickr

Advertisements

Fyruz & Fairuz

June 18, 2009

pre

pre

1

2

3
Ni sebenornye gambo lame…bebudak ni pun dah jadik bapak & mak budak dah bulan lepas…Fyruz & Fairuz ni merupakan adik kepada menantu bapak ngan mak gua…muakakkaka…sure pening punya…adik bini gua laaaa…cam mane leh diorang jumpe pun gua tak sure…dah macam carik dalam yellow pages plak rasanya…ekekkekke…dekat2 je name…sebenornye wedding diorang ni cik Faiz kite dari Shutterspeak yg handle memandangkan gua ni menantu yg paling mak mertua sayang…gua kene layan tetamu…muakakkakakkakka…so takleh amik gambo…tapi gua ada la sikit2 amik jugak sebab tak tahan denga Faiz dok ketap sane..ketap sini…sakit telinge gak dengar…muakakkaka….Thanks Faiz sebab amikkan gambo diorang tuh…skang ni biras gua plak dah berjangkit amik2 gambo ni….suke dia nengok gambo2 cik Faiz aritu…terus membuktikan yg photography ni satu bende yg berjangkit…dah beli dah pun camera skang ni…dok sms gua je cite pasal lens2 yg nak beli…muakakkaka…penyakit2…ekekekek…gud luck bro…insyaAllah nanti gua upload plak gambo permata hati diorang…ciao…!

azhari

zaffwan & Mr. Raja

sheikh
tetibe plak gua rindu kat korang…damn…! kat azhari gua rindu dengan lawak2 loghat utara dengan cerita pasai racun meracun nih…dia ni bab meracun humang aih…terer gila…sapa2 yg iman tak kuat silalah pi kursus BTN ka apa ka dulu…kami kawan2 hat dok sekeliling ni dah habih punah segala poket ringgit dek kerana keracunan ayat dia…pandai berkata2 hero nih…tak caye tanya zaffwan…muakakkaka….bila nak balik ni…buleh pi karaoke sama2…rindu nak dengaq lagu pantai merdeka lagi nih…hat dok ada kat dalam radio tak best…Azhari ni la yg membuatkan gua dok gila dengaq sinar fm…pasal ada banyak lagu2 lama…hehhehe…rindu jugak dengan masakan azhari…huhuhuhuh…dia ni terer masak woooo…serius kalah pompuan2 zaman skang ni…dia punya masak laaa gila sampai mamat rumah depan pun mai makan…(suhaimi)…ekekkekkeke…

Zaffwan plak…gua rindu gila dengan lawak2 spontan dan banyak cerita2 yg dalam 10 satu je betol…dah lame dah gua tak pening denga cerite2 yg agak menguji kesabaran (kalo time summer 42 degrees ke atas) dan menguji IQ gua…hahhaha…padahal satu pun tak betol…hahhaa..yg gua paling heran, camne le kak deelahz dok kene ari2 kencing ngan dia tuh…muakakkakka…muke pun dah toya dah agaknya bila dengar lawak2 tuh…silap2 dah takde modal si zaffwan ni ngan kak deelahz…ko cube banyangkan, tibe2 satu ari si nauffal plak buat kat ko camne…? muakakkakaka…

Kepada Cik Raja, gua amat rindu lawak2 kedai kopi sambil muke tak bersalah bile nengok awek2 OZ kat sekeliling…muakakkakkaa…pastu dok ulang lawak dia…muakakakka…pening pale gua..tapi gua amat enjoy bile nengok muke dia kenekan org..hahhahaha…bagai satu terapi setiap kali berselisih dengan Caroline…muakakkaka…Cik Raja ni merupakan cikgu gua masa gua buat degree dulu…pastu jodoh gua plak leh jumpe dia kat Swinburne…cikgu yg garang suatu ketika dulu bukan main hilang akal skang bile jumpe ngan gua…abih garang2 dia…dulu gua punya illustration bagaikan raja rimba mencarik2kan daging mangsa bile dapat…tak penahnye lepas illustration gua…kire dia nak koyak jek..tapi skang dah jadik antara geng yg besh…! cayalah cikgu..! gua still respect dia & dia tetap cikgu gua sampai bila2…(gua macam org dulu2…hormat cikgu – pesan mak pak gua…baru berkat)…kem salam kak G yek..!

Dan terakhir dalam kotak ingatan gua buat malam ni ialah Pak Sheikh. Walaupun gua kenal dia masa ni tak sampai 6 bulan, tapi mamat ni gua takkan lupa sampai bila2…terus jadik ketagih kalo tak jumpe…dia ni memang pelik orgnya…kalo lu nengok rupenye cam pemalu…tapi dialah yg paling tak malu & selambe diantara makhluk yg penah gua jumpe dalam dunia nih…sempoi abih…sumpah sangat selesa kawan ngan dia…tak amik hati dan selambe kenakan org…muakakkakak…lu memang gempak beb…dia ni antara kawan2 yg gua takkan kecik ati kot sampai bile2 kalo dia buat taik sekalipun…muakakkakka…sumpah beb…ok korang semua…pegi buat keje..siapkan cepat2 thesis tu…meh balik…! ape barang dok sane…

Annor Yusnita

June 15, 2009

Annor Yusnita
Kenangan Annor di Melbourne pada taun 2008…Time ni seminggu sebelum kitorang nak balik Mesia cuti2. Cuaca gila sejuk jugak sebab winter..tu yg nampak berbungkus2 cam nak main snow tu…padahal kat city jek…Aduh teringat Melbourne tak pasal2 ni..teringat latte AUD$2.50, Kebab Flamington tgh malam, main bola pakai glove, berlari tak sampai 5 menet dah tak rasa jari jemari, keluar asap bile cakap, jalan2 depan Chapel Street dan paling gua rindu snowboard…!huhhuhuhhhuhuhuuhhuhuuhuhuhuh…Winter beb Ostolia skang nih…! waaarrghhhhhhhhhh

Jom ber”Fesbuk”

June 14, 2009

fesbuk
jom kita berfesbuk…add gua asyiekdesa or ask_shakes@yahoo.com…mari kita bersosial di alam maya…banyak gambaq2 juga dihaplod disana dan juga kita boleh berkongsi macam2 benda…ramai kawan2 gua kat sana yg boleh kite kenal2…cun!? jumpa gua disana..

Danga Bay, Jey Bhe

June 14, 2009

danga bay

kete
gambo oleh Mr. Fyruz and edited by hero 29 years old..

danga

ayief
Jenjalan bawak ayern ngan ayief main2 kat danga bay. Ayern je kot…sebab Ayief baru nak reti nengok lampu2, pastu gelak sorang2..ekekkeke…Danga Bay memang memang tempat gua tak penah miss kalo balik JB. Layankan kerenah Ayern main2 kat situ..Ayern jugak…sikit2 Ayern..ekekkekek…sebenornye gua pun syok jalan2 kat situ…syok beb kat sane..idup je malam2…ade banyak lagi gambo2 kitorang kat JB termasuk gambo2 kenduri cukur jambul anak sedara gua yg baru…”Farrel”….semuanya ada dalam flikr gua…layan2 le ek…ciao dulu…gua pun dah penat baru sampai Penang petang tadi…

Firdaus & Ain, Taiping

June 12, 2009

1

2

3

fa

7

6

4

8

9

ty

45

f
Firdaus & Ain merupakan pasangan yg asalnya bercinta dari tempat diorang belajar lagi. Diorang masih lagi belajar di India dan pulang ke Malaysia utk melangsungkan perkawinan. Acara yg cukup meriah di mana majlis reception sebelah pengantin lelaki bertemakan bollywood. Meriah gila beb…gua first time dengau lagu bollywood live masa majlis kenduri. Takde lagu melayu 100% bollywood. Rasa macam nengok cite2 hindustan beb..Ain berasal dari Melaka dan abang dia merupakan kawan gua masa kat Melbourne dulu. Memang secocok pasangan ni dan gua harap mereka bahagia sampai akhir hayat…Amin…utk keluarga kedua2 tahniah dari Asyiek!

Charlie & Nora

June 6, 2009

2

a

s

f

fsd
Charlie merupakan kawan gua masa kat melben dulu…umah dia depan je umah gua…dia ni la yg membuatkan gua tak lupakan bahasa utara…sebab dok tetiap ari jumpa dok praktik cakap penen…muakakkakak…last2 tak pandai cakap omputeh…mamat ni jugak antara yg gua amat percaya dalam banyak2 kawan gua…mamat ni pandai bawak diri walaupun masih muda masa dok kat sane…hebat lu charlie…sekali lagi hebat bila lu akad aritu…sekali jaaa…terer2…! skang dia keje kat komtar…hebat mamat ni…bab komputer memang dasat…dalam pala otak dia jaaa…gua paling ingat dulu masa gua nak carik lagu2 melayu…gua rasakan la…dari zaman tokwan gua kecik2 punya lagu pun dia ada dalam simpanan pc dia…mau dekat 50gb lagu saja…hahahhahah…pasangan dia tak jauh…org penen gak…senang…tak gaduh balik kampung…mak pak ang sure tak pening…malam raya pi umah ang…petang raya balik rumah mertua…pastu raya ke-2 pi kerja balik…muakakkaakka…apa2 hai pun tahniah dude…gua bangga ngan ang…taun depan aku pi amik gambaq anak ang plak nooo…?

29…!

June 6, 2009

gua
photo by Fyruz edited by hero 29 taun!

7.6.2009 genap umo gua 29 taun…dah tua…huhhuhuhu…harapan hari2 yg mendatang akan lebih bermakna dalam hidup…amin..

gua balik JB dari selasa sampai selasa next week. Adik ipau buat kenduri cukur jambul anak dia. dha lama gak gua tak balik dan sempena bini gua cuti skolah, kitorang pun balik le bercuti. ternyata makanan dan aktiviti yg gua dapat kat JB ni memang tak renti2…bapak best…makan takyah cite laa…gua ingat laaa..org jb ni keje makan je beb…8 kali sari…penuh memanjang kedai…pastu jalan2 pun best beb…idup jeeee…shopping buleh tahan heaven…yg paling best…layan nengok org2 jb modified kete…syok ooooo…diorang memang takde keje lain…habihkan duit ke kerete. dah macam dok kat jepun rasanya bile lepak kat danga bay tu. gua akan update lagi aktiviti gua nanti…nak kene tolong2 kat rumah ni kemas2…malam ni ade kenduri…ciao…
samseng jb
ni geng2 photog otai aka samseng kat JB. dari kiri : wan, feedy & bob…diorang gempak dan sumpah best gile…sampai subuh gua lepak ngan diroang beb…!