Geng2 yg masih dok kat kampung Prahran

June 16, 2009

azhari

zaffwan & Mr. Raja

sheikh
tetibe plak gua rindu kat korang…damn…! kat azhari gua rindu dengan lawak2 loghat utara dengan cerita pasai racun meracun nih…dia ni bab meracun humang aih…terer gila…sapa2 yg iman tak kuat silalah pi kursus BTN ka apa ka dulu…kami kawan2 hat dok sekeliling ni dah habih punah segala poket ringgit dek kerana keracunan ayat dia…pandai berkata2 hero nih…tak caye tanya zaffwan…muakakkaka….bila nak balik ni…buleh pi karaoke sama2…rindu nak dengaq lagu pantai merdeka lagi nih…hat dok ada kat dalam radio tak best…Azhari ni la yg membuatkan gua dok gila dengaq sinar fm…pasal ada banyak lagu2 lama…hehhehe…rindu jugak dengan masakan azhari…huhuhuhuh…dia ni terer masak woooo…serius kalah pompuan2 zaman skang ni…dia punya masak laaa gila sampai mamat rumah depan pun mai makan…(suhaimi)…ekekkekkeke…

Zaffwan plak…gua rindu gila dengan lawak2 spontan dan banyak cerita2 yg dalam 10 satu je betol…dah lame dah gua tak pening denga cerite2 yg agak menguji kesabaran (kalo time summer 42 degrees ke atas) dan menguji IQ gua…hahhaha…padahal satu pun tak betol…hahhaa..yg gua paling heran, camne le kak deelahz dok kene ari2 kencing ngan dia tuh…muakakkakka…muke pun dah toya dah agaknya bila dengar lawak2 tuh…silap2 dah takde modal si zaffwan ni ngan kak deelahz…ko cube banyangkan, tibe2 satu ari si nauffal plak buat kat ko camne…? muakakkakaka…

Kepada Cik Raja, gua amat rindu lawak2 kedai kopi sambil muke tak bersalah bile nengok awek2 OZ kat sekeliling…muakakkakkaa…pastu dok ulang lawak dia…muakakakka…pening pale gua..tapi gua amat enjoy bile nengok muke dia kenekan org..hahhahaha…bagai satu terapi setiap kali berselisih dengan Caroline…muakakkaka…Cik Raja ni merupakan cikgu gua masa gua buat degree dulu…pastu jodoh gua plak leh jumpe dia kat Swinburne…cikgu yg garang suatu ketika dulu bukan main hilang akal skang bile jumpe ngan gua…abih garang2 dia…dulu gua punya illustration bagaikan raja rimba mencarik2kan daging mangsa bile dapat…tak penahnye lepas illustration gua…kire dia nak koyak jek..tapi skang dah jadik antara geng yg besh…! cayalah cikgu..! gua still respect dia & dia tetap cikgu gua sampai bila2…(gua macam org dulu2…hormat cikgu – pesan mak pak gua…baru berkat)…kem salam kak G yek..!

Dan terakhir dalam kotak ingatan gua buat malam ni ialah Pak Sheikh. Walaupun gua kenal dia masa ni tak sampai 6 bulan, tapi mamat ni gua takkan lupa sampai bila2…terus jadik ketagih kalo tak jumpe…dia ni memang pelik orgnya…kalo lu nengok rupenye cam pemalu…tapi dialah yg paling tak malu & selambe diantara makhluk yg penah gua jumpe dalam dunia nih…sempoi abih…sumpah sangat selesa kawan ngan dia…tak amik hati dan selambe kenakan org…muakakkakak…lu memang gempak beb…dia ni antara kawan2 yg gua takkan kecik ati kot sampai bile2 kalo dia buat taik sekalipun…muakakkakka…sumpah beb…ok korang semua…pegi buat keje..siapkan cepat2 thesis tu…meh balik…! ape barang dok sane…

Advertisements

3 Responses to “Geng2 yg masih dok kat kampung Prahran”

  1. Zaffwan said

    Terharu aku baca goBLOG ko ni Asyiek… Terima kasih atas ingatan pada kami yang jauh diperantauan (tapi Melbourne ni dh rasa mcm rumah ke2 kite aje). Harap nye ko masih ingatkn kami walaupun dh brgelar Dr. nanti 🙂

  2. adzhaghi said

    isk iskk aku pon sedih gakkk..kuikuikuii awat pala makin licin asyiek?hehehe

  3. asyiekdesa said

    zaffwan – hahhaaha..jgn le sampai camtu…kawan tetap kawan…takkan lupa sampai bile2

    adzhaghi – hahaha..jgn sedey2….dah botak la azhari..takleh nak kaver dah…hahhahah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: