ayief
Ayief dah nak masuk 7 bulan pada 6.8.09…sekejap je gua rasa…dah beso dah budak ni…dia dah mule mengesot…sikit ari nak merangkak…pastu berjalan…pastu berlari…pastu gi skolah…pastu keje…pastu ngorat…pastu…pastu…bla..bla…bla…..

gua yg tengah pening…dan sabar menanti…!

Advertisements

ayern
Balik kampung Aloq Staq. Ayern antaq mak tok balik setelah dia temankan Ayern seminggu kat Bertam. Sedey Ayern bila mak tok balik kampung. takpe…next time kita bawak mak tok balik ke Bertam balik…

Gua yg sabar menunggu…!
asyiekDesa

Ila & Fairuz

July 27, 2009

1

3
gambar lama semasa gua di Melbourne. Berpeluang amik gambo pasangan Melayu di sana yg mendirikan rumah tangga. Pasangan ini merupakan student di sana dan merupakan kenalan kepada kawan gua.

Outing suka-suka

July 24, 2009

outing
Outing suka-suka reramai
Penang
1st August 2009
Sapa berminat sila mesej gua…thanks!
ym & email – ask_shakes@yahoo.com

United lawan Mesia…

July 22, 2009

Aritu gua, Faiz ngan Kechik gi Bukit Jalil nengok bola…yeah….manu datang mesia beb…Thanks Faiz sebab belikan gua tiket…i lap u…thanks jugak sebab jemput gua kat cheras…Kitorang gerak kul 2.45 dari Cheras…sampai je Bukit Jalil dah penuh..dah berasak2 dah gua nengok semua org menuju kat stadium…gile beb baru pukul 3.30 dah penuh…Faiz selalu pilot terus belasah parking kat Desa Sri Petaling untuk mengelak kesesakan masa masuk & keluar…huh…memang terer dia…ternyata tak busy…cume kene menapak sikit jek…

Cite sebelum nak pi stadium tu, gua keluar gi Jusco gi carik jersey manu…malangnya cume kat alikhsan je yg ade…tensen gua…jersey2 yg lame manu gua tertinggal kat penang…budget senang nak carik jersey baru tuh…huhhuhuhu…gua punye le frust sebab dapat tau kat alikhsan je ade jual…pegi ronda2 konon2nya buleh le gak dapat yg jersey or tshirt yg tulih manu…jadik le…tetibe gua nampak satu kedai ni jual jersey training manu..kaler putih…putih pun putih laa..janji manu…waaaa…cun terus gua angkut…sebelum balik gua beli roti utk makan dalam kete….lapo beb tak sarapan…sampai kat hotel tu gua dengan tenang buang plastik dalam tong sampah…budget tu plastik roti…selambe naik atas hotel nak salin baju seblom faiz datang nengok2 ade sampah roti je dalam plastik tuh…muakakkakkaa…terus gua bergegeas turun carik balik dalam tong sampah tu…muakakkaka…dah macam ape dah selongkar tong tu…sib baik ade…dalam pale otak gua dok pikir pasal giggsy jek…muakakkakkaka

sampai kat stadium yg agak awal…seperti biasa…bile ade faiz…nak menunggu 5.30 tu rasa cam kejap jek…ade je lawak keluar…nengok org..usya awek (mommy…faiz ngan kechik je usya…abg tak layan)…muakakkaka…org semakin penuh…siap terlebih2…power betoi fan manu nih…best2…dah jadik merah dah satu stadium…gempak weh…bunyi bising takyah cite le…menjerit sane sini…pantang je ade org pakai jersey team lain satu stadium booo…padahal bukannye semua nampak…tapi semua sepakat dok booo…hahahhaha…masa diorang pekenal player manu gua dok usya2 abih semua…tenseeennnnnnn!!!…giggs takde 1st eleven…even utk the bench list…bengang gua beb…penat gua datang dari penang nak nengok lu…hampa!…pastu diroang keluar dok warm up…gua perati sorang2…nyata giggs takde…hampa lagi…gua dah tak bape ade mood…pulihkan sikit semangat sebab team gua nih…fuhhhh…gua dapat semangat balik…game best…korang semua dah tau sebab bace paper & nengok tv…manu main cam training…takpe gua puas ati janji lu org datang mesia…mesia nampak ok…ade le matang2 sikit…gua respek gak kat amri yahya…lu gempak beb…1st goal memang classss…menjahit (kata din beramboi)…tapi memang best…korang training lagi, selalu buat friendly ngan team2 power sure korang akan mantap…kurangkan gelabah pegang bola..control dulu…sebab manu takde pun pressure korang sangat…korang dah tak tentu hala…si ape namenye…yg kawen ngan artis tu…laki Rita tu not bad…control bawah bagus…cool…belaja sikit2 lagi sure semakin mantap korang…tahniah Mesia..gua bangga gak ngan korang…tetibe…gua nampak kelibat cam gua kenal…dok warmup tepi padang…semua org bangun dalam stadium…weehhhhhhh….Giggs tuh!…faiz pun jerit dalam keadaan gua dah memang nampak dan tercengang…!gila beb..meremang bulu idung gua…dia datang weh…hampeh main2 le korang tak tunjuk name dia awal2 tadi…tak pun mungkin dia datang lambat…cirit birit…ferguson kata kat Giggs”lu lepas berak2 ni…naik cab sendiri tau!…gua tunggu sane”…hahhaha…agaknye le kot…perghhhhhhhhhhhh….gua senyum sampai arinih walaupun nampak dia lebih kurang 400m depan gua…!full stop!
2

1

3

4

5

6
sorry semua gambo gua pakai camera phone…muakakkakak…tak bawak DSLR…tertinggal..tu pun satu cite lain tuh..buleh terlupe nak bawak…nak nengok giggs punye pasal!

esoknye gua ade jumpe kawan gua, dia bawak kawan…kawan dia ade mase malam united lawan mesia…dia dapat pas jurugambar…ade gambo GIGGS tuh…terus gua pow dia…muakakkakaka…ini lah wajah hero gua…!
giggsy
gambo oleh Am, edit oleh Asyiek!
note: time gua nak berangkat balik penang…tetibe gua baru tau yg diorang main lagi hari isnin tuh…huhuhhuhuhu…takpe…next time gua pi Old Trafford jumpe lu Giggs!

Sapex!

July 21, 2009

tetibe pagi rabu last week ade org call gua…henpon gua bunyi….”tet…tet…tet…sap-ex”…henpon N958GB yg dibeli dari brader Azhari amat best…sebab dia buleh sebut name caller yg ada dalam contact kita….so gua yg tgh mamai2…(sebab baru balik dari sarapan melantak nasik lemak) terus angkat tepon…wasap dude…!….sapex sperti biasa kalo call gua…wooooiiiii….keje menjerit je mamat nih…muakakkakka…dengan nada yg excited dan suara org kaya..dia sound…”woi aku nak datang penang esok…ko jgn gi mane2 plak…”muakakkakkaka….gua terus gelak…sebab kalo masuk ni gua tak jumpe dia, sure dia takkan call gua lagi dah pas ni…muakakkaka…ni dah masuk 3 kali sapex datang penang kitorang tak sempat jumpe…muauakakkakkakka…gua yg rasa amat bapak bersalah terus sound..set pex..aku tunggu…padahal gua memang ade keje esoknye tu…kene balik alorstaq jenguk paksu gua…tapi gua nak kasik jadik gak….gua balik ari sebab nak jumpa si sapex nih….

kepada sapa2 yg tak kenai sapex…mamat ni bapak otai dalam photography…umo baru 24…(perut cam 38) dah berjaya…serius…ada wawasan & aims dalam idup dia….kalo dia target tu…korang jangan halang dia la…dia akan dapatkan jugak…dia memang kental dan merenung jauh…gua respek lu brader…sejarah pengenalan gua ni masa gua kat melben dulu lagi…gua nengok mamat ni lain macam kaler gambo dia edit…ada touch tersendiri…dia memang cipta trend tersendiri di mana kalo korang nengok skang trend backlight ataupun lighting masuk kat ntah mana2 celah gambo tu adalah dari idea mamat ni…dia start dulu beb…skang ni dah jadik ikutan…gua tegur2 dalam ym…dia balas beb…pastu sembang bukan main panjang….muakakkakka…sampai le 2-3 ari dok nyembang dalam ym tu…ko punye pasal le pex…thesis aku lambat siap…muakakkakkakka….berantu betol sembang ngan dia nih…sampai le balik ke mesia ade le call2…cume tak sempat nak jumpe jek..ni la baru first time jumpe walaupun dah dekat berpuluh kali dok call2…maki2 macam2…muakakkak…ko memang sempoi pex…cam dah kenal 15 taun dah sebelum ni…hahhahahhah….

seperti yg dijanjikan…gua sepatutnye jumpa dia dalam pukul 8 kat dalam pulau…tapi gua ada masalah teknikal..so 8.30 baru gua call…bile pegang je henset…ade miss call dari sapex…dia dah call gua dulu tapi gua tak angkat…terus gua call dia…rupe2nye dia dah nak gerak balik & nada suara dia bila gua call bunyi cam taik dah…muakakakkak…tak puas ati ngan gua…woi…ko gi mane daaa…aku dah nak balik nih…janji kul 8…muakakkakkaka…gua tak bagi dia balik…gua suh dia patah balik (tak jauh sangat….tapi jauh gak laaa….muakakkaka)…dia pun patah balik jumpa gua kat kedai char kuew tieaw…dia memang teringin sangat nak makan…sian ko pex…ko kene patah balik…sampai je kat area sg dua, dia call gua…tanya direction….gua pun tunggu kat tepi kedai…perrghhhhh…tetibe gua nampak kete lain macam lajunye…lampu ala2 putih kalernye…pastu mamat ni nak langgar gua…dah agak dah…sure si sapex ni…gempak beb kete dia…korang tanye sendiri le kete ape dia pakai…gua taknak kecoh2…jumpe2 gua terus bersembang bukan main kuat…gelak bukan main beso kitorang…ahhahhaha…lu memang sepoi pex…lama gak kitorang sembang ada dalam 3 jam kat kedai tu…hahhahha…ade saje dibualnye….nanti korang tunggu je la kemunculan sapex dipasaran…lebih hangat…semakin mantap…hehehhee…gua support lu dari belakang pex…teruskan usaha lu…gua percaya lu buleh berjaya….
sapex
lupa nak bagitau…gua bawak bini gua gi makan sekali mase tuh…3 jam beb diorang tunggu…muakakkakkakkaa….i lap u mommy….!

Mase gua pegi amik gambo Catriona Ross & Shaha di Kelantan aritu gua sempat gi Pasar Siti Khadijah bawak kawan2 membelibelah utk wife diorang. Kebetulan gua ade kenal sorang kawan yg bisnes dia melampau hebatnya di Pasar Siti Khadijah tu. Nama kedai dia Tie & Ja. Gua nengok hebat betol perniagaan org2 melayu di sana. Seronok rasanya deal ngan semua org melayu. Ni antara gambo2 yg sempat gua rakam kat sana…Sorry, gua bawak satu lens je pegi ke pasar mase tu…wide lens…hahhahhaa…so semua gambo kembang2 le rupenye…hahahhaha…Masuk kenduri Cariona Ross ni, dah 3 kali dahdalam taun ni gua pegi Kelantan…hahhahaha…syok ooooo!
bnw

tudung

anak bos kedai

paso

Ayern & Ayief

July 15, 2009

Dua beradik ni dah beso…semalam gua nampak ada lighting cun dari dapur gua…baru gua terperasan…rupe2nye tetiap petang ade lighting cun dari dapur gua…muakaakakka…nampak sangat rajin beno gua dok nolong bini gua kat dapur tuh aaa…muakkakakkaka…ape lagi gua gi amik camera cabuk gua yg tak seberapa tu (sebenornye gua paksa bini gua gi amik kat atas) terus gua mendapatkan model2 gua tu…mule2 amik gambo adik…pastu abg punye le sebok nak bergambo jugak…gua terus menembak…memang dah beso 2 beradik tuh…yg sikecik dah pandai nengok camera dan yg abg plak dah tak muat framing camera gua tuh…kalo terlebih bukak, sure nampak kabinet rumah…muakakkakkaka….terpaksa buat2 cam purposely composed camtu….hahahhaa…adik je berjaya dapat penuh…sorry ayern ye heroku…nanti kite gi buat dapur kasik beso…muakkakkaka…tak pasal2 dapur plak yg salah…apa2 hal gua sayang gila hero2 gua tuh…!
adik

abg
amacam tone gua yg terbaru nih….?gua macam suke gila plak tone camni…!

Ayief

July 9, 2009

Ayief dah masuk 6 bulan pada 6aribulan arituh…banyak gak perkembangan dia yg aku nengok. Alhamdulillah…dia sehat membesar dengan baik sekali. Annor selalu bagitau jaga Ayief senang…tak banyak ragam…hehehe..sure ikut cam gua kecik2 dulu…Ayief duduk dengan penjaga (Kak As) pada siang ari..alhamdulillah kami dapat penjaga yg bagus & pandai jaga budak…banyak gak nampak bende2 baru Ayief dapat yg kitorang tak sedo…mungkin dapat kat umah penjage le tuh…setakat ni dia dah pandai mengamok bile nengok org makan…dia nak sama..dia dah tau apa peranan mulut…muakakkaka…dia gak dah pandai nengok katun…bukan main dia focus kat mende2 yg bergerak…dia jugak dah bole mengesot kedepan…ok la tu…ikut umur dia…yg lain2 mak dia lagi banyak tau kot…muakakkakka…
1

2
photo by annor

tetibe aku ngidam reflector…! damn!

Sabtu lepas gua & family ke Tanjong Bungah, Penang layankan family day Kelab Sukan dan Rekreasi Bandar Putra Betam. Sepanjang gua dok kat Penang ni tak penah pun gua gi pantai dia…muakakkakak…bile dah org anjur ni…gua layankan je..best gak la utk wife gua dan anak2…diorang bole jumpe kawan2 baru…ok la jugak bagi wife gua bersosial dengan kaum2 ibu dari taman tu. Sebelum ni tak penah jumpe2..kali ni diorang kenal2…kire ok le…Ayern cam biasa lasaknye cam tak cukup tanah nak berlari kat kawasan resort tu..kitorang lepak kat Resort TM Tanjong Bungah. Tempat tu ade swimming pool, so Ayern dah takleh tahan…keje nak meloncat je dalam pool tuh…pening pale gua dibuatnye…bila gua layankan perghhh bukan main lagi dia tujuk tocang…melompat sana sini dalam pool tuh…muakakkakka…tunjuk terer le tu dalam air…maklum le dia ade kelas swimming kat skolah and bapak dia tak pandai berenang..eksyen le tu…muakakkakka…si Ayief plak terlonjak2 nengok air…tapi bile gua celup kaki dalam air melalak bukan main takut…muakakkak…gambo dia main air takde sebab wife gua dok sebok layan si kecik…dia malas nak amik gambo & pegang camera….so gambo sebelum & selepas majlis tu ade le..tu pun gambo kitorang aje…gambo reramai takde…muakakkakka…malas gua nak amik – full stop!…

ayern

kami
tapi gua heran la…apsal sejak akhir2 ni gambo gua semakin sharp…?muakakkakakkakka