Sapex!

July 21, 2009

tetibe pagi rabu last week ade org call gua…henpon gua bunyi….”tet…tet…tet…sap-ex”…henpon N958GB yg dibeli dari brader Azhari amat best…sebab dia buleh sebut name caller yg ada dalam contact kita….so gua yg tgh mamai2…(sebab baru balik dari sarapan melantak nasik lemak) terus angkat tepon…wasap dude…!….sapex sperti biasa kalo call gua…wooooiiiii….keje menjerit je mamat nih…muakakkakka…dengan nada yg excited dan suara org kaya..dia sound…”woi aku nak datang penang esok…ko jgn gi mane2 plak…”muakakkakkaka….gua terus gelak…sebab kalo masuk ni gua tak jumpe dia, sure dia takkan call gua lagi dah pas ni…muakakkaka…ni dah masuk 3 kali sapex datang penang kitorang tak sempat jumpe…muauakakkakkakka…gua yg rasa amat bapak bersalah terus sound..set pex..aku tunggu…padahal gua memang ade keje esoknye tu…kene balik alorstaq jenguk paksu gua…tapi gua nak kasik jadik gak….gua balik ari sebab nak jumpa si sapex nih….

kepada sapa2 yg tak kenai sapex…mamat ni bapak otai dalam photography…umo baru 24…(perut cam 38) dah berjaya…serius…ada wawasan & aims dalam idup dia….kalo dia target tu…korang jangan halang dia la…dia akan dapatkan jugak…dia memang kental dan merenung jauh…gua respek lu brader…sejarah pengenalan gua ni masa gua kat melben dulu lagi…gua nengok mamat ni lain macam kaler gambo dia edit…ada touch tersendiri…dia memang cipta trend tersendiri di mana kalo korang nengok skang trend backlight ataupun lighting masuk kat ntah mana2 celah gambo tu adalah dari idea mamat ni…dia start dulu beb…skang ni dah jadik ikutan…gua tegur2 dalam ym…dia balas beb…pastu sembang bukan main panjang….muakakkakka…sampai le 2-3 ari dok nyembang dalam ym tu…ko punye pasal le pex…thesis aku lambat siap…muakakkakkakka….berantu betol sembang ngan dia nih…sampai le balik ke mesia ade le call2…cume tak sempat nak jumpe jek..ni la baru first time jumpe walaupun dah dekat berpuluh kali dok call2…maki2 macam2…muakakkak…ko memang sempoi pex…cam dah kenal 15 taun dah sebelum ni…hahhahahhah….

seperti yg dijanjikan…gua sepatutnye jumpa dia dalam pukul 8 kat dalam pulau…tapi gua ada masalah teknikal..so 8.30 baru gua call…bile pegang je henset…ade miss call dari sapex…dia dah call gua dulu tapi gua tak angkat…terus gua call dia…rupe2nye dia dah nak gerak balik & nada suara dia bila gua call bunyi cam taik dah…muakakakkak…tak puas ati ngan gua…woi…ko gi mane daaa…aku dah nak balik nih…janji kul 8…muakakkakkaka…gua tak bagi dia balik…gua suh dia patah balik (tak jauh sangat….tapi jauh gak laaa….muakakkaka)…dia pun patah balik jumpa gua kat kedai char kuew tieaw…dia memang teringin sangat nak makan…sian ko pex…ko kene patah balik…sampai je kat area sg dua, dia call gua…tanya direction….gua pun tunggu kat tepi kedai…perrghhhhh…tetibe gua nampak kete lain macam lajunye…lampu ala2 putih kalernye…pastu mamat ni nak langgar gua…dah agak dah…sure si sapex ni…gempak beb kete dia…korang tanye sendiri le kete ape dia pakai…gua taknak kecoh2…jumpe2 gua terus bersembang bukan main kuat…gelak bukan main beso kitorang…ahhahhaha…lu memang sepoi pex…lama gak kitorang sembang ada dalam 3 jam kat kedai tu…hahhahha…ade saje dibualnye….nanti korang tunggu je la kemunculan sapex dipasaran…lebih hangat…semakin mantap…hehehhee…gua support lu dari belakang pex…teruskan usaha lu…gua percaya lu buleh berjaya….
sapex
lupa nak bagitau…gua bawak bini gua gi makan sekali mase tuh…3 jam beb diorang tunggu…muakakkakkakkaa….i lap u mommy….!

Advertisements

One Response to “Sapex!”

  1. sapexoxo said

    rambut aku cam cilaka doh.
    thanks beb letak atikel aku kat sini. terharu dowh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: