United lawan Mesia…

July 22, 2009

Aritu gua, Faiz ngan Kechik gi Bukit Jalil nengok bola…yeah….manu datang mesia beb…Thanks Faiz sebab belikan gua tiket…i lap u…thanks jugak sebab jemput gua kat cheras…Kitorang gerak kul 2.45 dari Cheras…sampai je Bukit Jalil dah penuh..dah berasak2 dah gua nengok semua org menuju kat stadium…gile beb baru pukul 3.30 dah penuh…Faiz selalu pilot terus belasah parking kat Desa Sri Petaling untuk mengelak kesesakan masa masuk & keluar…huh…memang terer dia…ternyata tak busy…cume kene menapak sikit jek…

Cite sebelum nak pi stadium tu, gua keluar gi Jusco gi carik jersey manu…malangnya cume kat alikhsan je yg ade…tensen gua…jersey2 yg lame manu gua tertinggal kat penang…budget senang nak carik jersey baru tuh…huhhuhuhu…gua punye le frust sebab dapat tau kat alikhsan je ade jual…pegi ronda2 konon2nya buleh le gak dapat yg jersey or tshirt yg tulih manu…jadik le…tetibe gua nampak satu kedai ni jual jersey training manu..kaler putih…putih pun putih laa..janji manu…waaaa…cun terus gua angkut…sebelum balik gua beli roti utk makan dalam kete….lapo beb tak sarapan…sampai kat hotel tu gua dengan tenang buang plastik dalam tong sampah…budget tu plastik roti…selambe naik atas hotel nak salin baju seblom faiz datang nengok2 ade sampah roti je dalam plastik tuh…muakakkakkaa…terus gua bergegeas turun carik balik dalam tong sampah tu…muakakkaka…dah macam ape dah selongkar tong tu…sib baik ade…dalam pale otak gua dok pikir pasal giggsy jek…muakakkakkaka

sampai kat stadium yg agak awal…seperti biasa…bile ade faiz…nak menunggu 5.30 tu rasa cam kejap jek…ade je lawak keluar…nengok org..usya awek (mommy…faiz ngan kechik je usya…abg tak layan)…muakakkaka…org semakin penuh…siap terlebih2…power betoi fan manu nih…best2…dah jadik merah dah satu stadium…gempak weh…bunyi bising takyah cite le…menjerit sane sini…pantang je ade org pakai jersey team lain satu stadium booo…padahal bukannye semua nampak…tapi semua sepakat dok booo…hahahhaha…masa diorang pekenal player manu gua dok usya2 abih semua…tenseeennnnnnn!!!…giggs takde 1st eleven…even utk the bench list…bengang gua beb…penat gua datang dari penang nak nengok lu…hampa!…pastu diroang keluar dok warm up…gua perati sorang2…nyata giggs takde…hampa lagi…gua dah tak bape ade mood…pulihkan sikit semangat sebab team gua nih…fuhhhh…gua dapat semangat balik…game best…korang semua dah tau sebab bace paper & nengok tv…manu main cam training…takpe gua puas ati janji lu org datang mesia…mesia nampak ok…ade le matang2 sikit…gua respek gak kat amri yahya…lu gempak beb…1st goal memang classss…menjahit (kata din beramboi)…tapi memang best…korang training lagi, selalu buat friendly ngan team2 power sure korang akan mantap…kurangkan gelabah pegang bola..control dulu…sebab manu takde pun pressure korang sangat…korang dah tak tentu hala…si ape namenye…yg kawen ngan artis tu…laki Rita tu not bad…control bawah bagus…cool…belaja sikit2 lagi sure semakin mantap korang…tahniah Mesia..gua bangga gak ngan korang…tetibe…gua nampak kelibat cam gua kenal…dok warmup tepi padang…semua org bangun dalam stadium…weehhhhhhh….Giggs tuh!…faiz pun jerit dalam keadaan gua dah memang nampak dan tercengang…!gila beb..meremang bulu idung gua…dia datang weh…hampeh main2 le korang tak tunjuk name dia awal2 tadi…tak pun mungkin dia datang lambat…cirit birit…ferguson kata kat Giggs”lu lepas berak2 ni…naik cab sendiri tau!…gua tunggu sane”…hahhaha…agaknye le kot…perghhhhhhhhhhhh….gua senyum sampai arinih walaupun nampak dia lebih kurang 400m depan gua…!full stop!
2

1

3

4

5

6
sorry semua gambo gua pakai camera phone…muakakkakak…tak bawak DSLR…tertinggal..tu pun satu cite lain tuh..buleh terlupe nak bawak…nak nengok giggs punye pasal!

esoknye gua ade jumpe kawan gua, dia bawak kawan…kawan dia ade mase malam united lawan mesia…dia dapat pas jurugambar…ade gambo GIGGS tuh…terus gua pow dia…muakakkakaka…ini lah wajah hero gua…!
giggsy
gambo oleh Am, edit oleh Asyiek!
note: time gua nak berangkat balik penang…tetibe gua baru tau yg diorang main lagi hari isnin tuh…huhuhhuhuhu…takpe…next time gua pi Old Trafford jumpe lu Giggs!

Advertisements

One Response to “United lawan Mesia…”

  1. SILVER KLOVER said

    Fuyohhh best gile…gambar lawa…macam paideeeee… ngan citer pengalaman sebenor tu menyebabkan lagi best gambor itu…yeeahhh walaupun hajat awal nak tgk ronaldo..tapi apakan daya…janji OWEN U ROCKKSSS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: