Ayief nak buat semua…

August 27, 2009

Ayief dah bole merangkak ahad lepas…tetibe gua nengok isnin dia dah start memanjat plak…mak aih…satu ari satu pencapaian dia…bukan main lagik…semua dia nak buat serentak…hahhahahha…arini dia dah bole berdiri pastu paut mende nak ke kiri & kanan…pastu ade hati nak lepas tangan plak tu…waduh2…eksyen ko yek…penin pale gua…dah nak kene memerhati lebih terperinci…teringat gua mase dulu2 Ayern kecik…mase baby gua nak dia merangkak…bile dah merangkak…takut plak dia dok main suis2 dalam rumah (masa kat melben suis semua kat bawah) satu rumah dia pusing gua dok pikir bile le dia nak jalan…senang skit gua…tapi bile dah jalan…lagi pening gua…dia jalan ikut haluan dia sendiri…dok pikir plak bile dia nak buleh paham bile kite cakap & dia buleh cakap…bile jadik ape yg gua nak tu dia manipulate kite plak…pikir plak bile dia pi skolah…dah buleh tau mane baik mane buruk…memang tak abih mende nih…last2 gua tua camtu je…muakakkakka…dan skang…dia jadik lagi mende nih kat gua…kali ni giliran Ayief plak…uuuwwaaaaaaaa…..
bnw

color

website: www.asyiek.com
online album: http://www.flickr.com/photos/asyiek/
facebook: http://www.facebook.com/asyiekdesa
ym: ask_shakes@yahoo.com
mobile number: 012 48 11 22 5
promotion

Ayief & Tok Abah

August 25, 2009

Ayief dah mule gelak2 bila org buat lawak depan dia…pastu dia start manje2 bile org dukung dia…Tok Abah dah seronok main ngan dia…pantang nengok Tok Abah for sure dia akan depa tangan nak suh dukung…Tok Abah semakin hari semakin seronok main ngan Ayief…ilang penat lelah balik keje nengok cucu2 depan mata…secara tak langsung gua pun buleh ada chance nak relek2 skit…atok melayan le katakan…muakakkakkakka…Gua yg dah lame tak amik gambo keluarkan camera yg dah nak berhabuk tuh…ekkekekkeke…malas betoi nak tuka2 lens…nampak je Tok Abah bawak jalan2 depan rumah terus gua gi lari amik camera…dengan cuaca yg baru arinih tak hujan setelah 3 hari sepanjang Ramadhan ni hujan tetiap petang nampak plak matahari nak turun…best betoi…tak kan gua nak lepaskan peluang nih…depan rumah pun depan rumah laa…hahhahahaha
1

2
selamat berpuasa semua…

web: www.asyiek.com
flickr: http://www.flickr.com/photos/asyiek/
ym: ask_shakes@yahoo.com
mobile number: 012.48 11 22 5
promotion

Salam Ramadhan

August 24, 2009

Ramadhan datang kembali…Selamat mengerjakan ibadah yg berlipat2 kali ganda yg dipersediakan dari yg maha kuasa…Ayuh kita mengejar pesta ibadah ini…insyaAllah
wan&wani
Sekadar hiasan…Nurul Shazwan & Nurul Shazwani, Kempas Johor Bahru…
promotion

Gua lupa nak haplod gambo dari outdoor photoshoot ni. Gambo ni sebenornye dah lame…sehari lepas Manu lawan Mesia bulan lepas. Anis merupakan kawan gua kat Melben dulu. Dia antara arkitek yg hebat yg berjaya dilahirkan dari Melben…Skang dah balik mesia untuk berkhidmat dan membanggakan negara. Minah ni memang pandai bergaya depan camera…gua takyah suh dia buat apa…gua set tempat dan art direction…gua tekan je shutter nescaya results dia tidak mengecewakan…dia memang pandai bergaya…lokasi kami sebenornya nak ke KTM, tapi disebabkan leceh nak mohon itu ini, kitorang terus gerak ke flat pekeliling…Anis memang la menggelabah nengok kawasan kat situ…takleh nak kate ape le dia pompuan…gua ni yg laki pun seram sejuk gak…tapi buat2 cam relek sebab kalo gua takut 10 kali takut le dia tu..muakakkkaka…bau humang ai..takyah cite le…kawasan kene tinggal…memang macam2 bau…sampah gile banyak…kalo ade mayat kat situ pun org taktau gua rasa…mamat gian punye le berlambak…buat taktau je…diorang dengan bisness diorang…lantak laa…tapi memang best dengan pengalaman terbaru shoot di situ…
anis

2

2-2

bnw

flare

sampah

website: www.asyiek.com
online album: http://www.flickr.com/photos/asyiek/
facebook: http://www.facebook.com/asyiekdesa
ym: ask_shakes@yahoo.com
mobile number: 012.48 11 22 5
promotion

Zamri & Aimi Sik, Kedah

August 6, 2009

Dalam post kali ni gua cuba berkongsi pengalaman gua shoot pasangan pengantin dari SIk, Kedah ini. Reception pertama diorang berlangsung di Batu Cave minggu sebelumnya yg telah dirakam oleh Archiprez & Zaidan. Gua telah diberi tugas utk merakam detik2 manis diorang ni kat Kedah plak. Ok la dekat ngan gua…hahhahhaha…Pengalaman yg gua takleh lupa masa rakam gambo pasangan ni bila gua nya camera tetiba ada masalah dengan CMOS…hantu betoi…time2 tu buleh jadik plak…takkan gua nak kata gua takleh…gila apa…mau kene parang ngan bapak pengantin…apa yg jadik kat camera gua bila gua amik gamba, akan ada line putih kat tgh2 gamba yg akan menggangu bila nak print. aduhhhh tensen….Zaidan yg datang jugak pada masa tu takdak masalah (yela dia pakai faidee)..so gua suspek yg CMOS gua dah rosak…gua teruskan gak…bile abih kenduri, jenuh gua nak edit semua gamba gua ade line..just imagine laa..nak kene edit one by one ilangkan line putih tu…huhhuhuhu..naik lebam gua…ni la antara hasil kelebaman tu…dah takde line putih kan..?hahhaahhahha…camera gua tu dah gua jual so pasni dah takde masalah dengan CMOS dan line putih kat tgh gambo…kenapa…? paham2 sendiri laaaa….muakakkakkakkaka
1

3

4

5

6

7

8

Langkah berjaga-jaga

August 4, 2009

kat bertam ni skang merupakan area panas…H1N1 sedang melanda…ILP dah tutup, MRSM pun dah tutup, skolah Sains kena kuarantine & banyak lagi skolah2 menengah kat Kepala Batas, area berdekatan pun dah kene tutup…sebagai langkah berjaga-jaga…gua dah sediakan kami sekeluarga dengan mask…wife gua pun dah belikan utk student dia satu kelas mask tadi…selagi kita buleh usaha nak elak…kite cube…esok Ayern akan pegi skolah dengan mengenakan mask di muka…gua saspen tadi takut dia takmao pakai…bile gua try…dia kata…”babah…tengok ni…Ayern macam ninja…!”…gua pun dengan penuh yakin dan memberi sokongan moral terus mengiyakan dia tu dah nampak cam ninja…hahhahaha…lantak ko le Ayern janji ko pakai…tapi pening pale plak bile dia asyik nak berkuntau je bile pakai mask tu…dah kate ninja…kene le lawan2…muakakkakkaka…aduhhhhh….pening…pening…macam2 ragam anak gua ni…
ayern ninja

gua
Gua kene bersenam dengan lebih kerap…masuk petang tadi dah 3 bulan gua tak score main bola…kat sini diorang main bola seminggu 2 kali…tu tak termasuk hujan…kalo ujan sure tak main…tak buleh jadik nih…takkan nak pass je kat org…tadi petang termengah2 gua nak potong org…huhuhuhu…gerammmmm…! esok gua kene jogging! tambah2 karnival sukan minggu depan…9 sebelah…buleh naik ijau kalo takde angin gua tgh padang…

Ayief makan

August 1, 2009

Video pertama dalam blog ni…gua malas nak edit sebenornye…berlambak2 video yg gua dah amik cume gua malas nak bukak After Effect & Final Cut Pro pastu upload ke internet…biasa la pakai streamyx ni kalo nak upload video gila bercinta…lembap cam siput…letih nunggu…tapi ni ok le…buleh jadikkan motivasi utk aku mengaplod lebih banyak video dan juga corat coret gua dalam blog…!