Salam Aidilfitri dari Asyiek

September 17, 2009

kad raya
Salam semua…gua tak pandai nak berbahasa puitis yg macam selalu ade dalam kad raya…gua simple jek…paham maksud perjuangan & peruntukan peluang utk beribadah yg disediakan pada bulan ramadhan dan kita akan nikmati kemenangannya pada menjelang syawal yg akan tiba berberapa hari nanti. di sini gua nak ucapkan selamat hari raya dan maaf zahir batin atas keterlanjuran berkata2 dalam blog ni ataupun semasa kita berjumpa kat luar…gua susuh 10 jari mintak ampun pada hari yg mulia yg akan muncul nanti….sama2 kita amik kesempatan ni berjumpa sanak keluarga, rakan taulan utk bermaaf-maafan…kepada yg pulang ke kampung selamat memandu dengan hati2..semoga anda sampai ke destinasi yg dituju…salam aidilfitri dari asyiek dan keluarga

salam aidilfitri
ps: kepada kawan2 di Melben, bawak2 bersabar…kemeriahan di rantau tidak kurang hebatnye…gua dah kene 4 taun raya kat sane dulu…sedey woooo…but still…hati2 memandu gi umah kawan2…tradisi rumah terbuka kat sana mesti hebat seperti dulu2…kem salam semua…insyaAllah gambo2 makanan yg hebat2 di sini akan diupload selalu…muakakkakka…ok…ok…maaf zahir batin (lupe plak dah mintak maap tadi…nak sakitkan ati balik plak…hehhehehe)

pada kawan2 kat mesia…raya pertama gua di Kepala Batas je taun ni sebab bapak gua jadik host…(nenek gua tak sihat..so semua datang umah gua…raya kedua gua di Alor Star dan raya ketiga gua balik rumah mertua di JB…nanti kite jumpe…standby kuih gua dtanag nanti…

(kuih raya gua beli taun ni semua rase cam kertas…tasteless..! senang betoi nak menipu org skang nih)
promotion

Advertisements

Cakap saje ikan ape yg Ayern tak penah bela…ikan laga, ikan emas, ikan kaler2 (gua pun taktau name ape), ikan kecik2….semua dah dia pernah melalak depan kedai apek jual ikan kat kepala batas ni…dimana kedai apek tu betol2 kat simpang kalo nak keluar masuk betol2 pekan kepala batas ni…org bute pun buleh nampak kedai apek tu…Ayern cuma tak pernah bela ikan jaws je lagi…tapi ape yg terjadik…semuanya ikan2 dia tak panjang umo…paling lame gua ingat 2 minggu je…ikan tu sama ada tak cukup makan atau pun dia terlebih makan Ayern bagi…hahhahhaha…

tetapi sejak kebelakangan ni…sejak dia menonton wonderpets kat tv berapa tah gua tak ingat….hati dia melonjak2 nak haiwan peliharaan yg baru…”kura-kura!”…kebetulan ikan laga dia baru pas mati…2 ari berturut2 dia sebok suh gua belikan…pening pale…gua pun pegi le cari kat kedai apek kat kepala batas tu…amik ko…4 ekor babah bagi…dah bagi geli-geleman plak dia…nengok kat kaki kura2 tu…dia dah seram bulu rome…hahhahahha…ape daaa Ayern…sebenornye gua pun geli gak…tapi depan anak gua terpakse menipu diri gua sendiri…buat2 berani walaupun 2-3 kali gua terlepas kura2 tu (perkataan “terlepas” digunakan di hadapan anak utk mengelakan sebarang syak wasangka mengatakan babah dia geli)…so bila dia geli…sudah tentu pergaulan kura2 tu dengan dia akan terbatas…dia nengok dari luar jek…abih kuat dia ketuk2 je akuarium tu…”oi bangun la lari2!”…hahhaha…tak macam ikan dulu…kalo bole dia nak siangnye buat 3 rasa…tapi ape yg aku perasan kali ni…nyawa kura2 tu pun bole dianggap dalam bahaya…macam2 diletaknye brang dalam akuarium tu…kertas2, surat kabo, majalah…bile gua tanye..dia kata kura2 tu nak bace…aduh..pening pale gua…nasib baik le tv kat depan rumah tu berat..kalo idak dah sure dia kata kura2 tu nak nengok astro ceria…!
kura2
ni lah wajah kura2 kesayangan dia buat masa ni…(padahal ni je yg berani babah dia angkat keatas…sebab ni malas sikit…yg lain semua aggressive…geli geleman weh dengan kaki2 yg berjuntai2 tuh…!)

website!
contact number: +60124811225
promotion

Persuasiveview…

September 5, 2009

Sakit hati gua bile seminggu selepas gua renew accout pro gua dalam flickr, tetibe gua tak leh nak login…tensen…bayangkan le…online album yg gua dok pakai selame 1 taun setengah abih camtu jek…gua takleh nak access guna account tu…gamba dah banyak…contact dah ramai…imagine le nak kene start dari awal balik…aduhhh…sakit jiwa gua…!account yg gua maksudkan tu account persuasiveview…tu yg menyebabkan gua kena bukak account flickr asyiek plak tu…start from scratch…dugaan…dugaan…apsel la buleh jadik camtu pun gua taktau…tapi yg gua pelik tu…sejak taun lepas gua tak penah bukak site tu…tetibe bile gua check semalam…meremang bulu tengku, bulu idung, bulu ketiak abih bile tetibe ade gambo pada 14 july lepas ade yg telah diupload….aik pelik betol…sape yg upload…gambo dia same plak dengan gambo 14 july yg ade dalam accout baru gua ni…misteri betol…aduh…seram gile beb…
ayern batman

mommy ayern

mommy

building

sheikh

zaffwan
antara gambar2 diambil dari account persuasiveview…

serius gua sampai skang dok meremang bile dok nengok balik gambo2 yg diupload tuh…!

website: www.asyiek.com
online album: http://www.flickr.com/photos/asyiek/
facebook: http://www.facebook.com/asyiekdesa
ym: ask_shakes@yahoo.com
mobile number: +6012 48 11 22 5
promotion

Teringat dolu2…!

September 1, 2009

Bile haplod gambo Ayief mase kecik, teringat plak detik2 manis gua mase kat Melben dulu dengan Ayern…Sronok rasanya melayan kerenah dia…Banyak tempat yg best buleh gua bawak masa kat sana…Tempat yg asing buat org Melayu…for sure seronok…Rindu gile plak bile nengok balik gambo2 lame…rasenye macam baru je dia beso tu…tetibe nengok balik real life beso dah anak gua…dah macam2 dia pandai…tak perasan bile dok ade depan mata…Syukur Alhamdulillah dia membesar dengan baik sekali…
ayern
teringat jugak mase ni gua baru pakai dslr…serius PentaxK10D memang gempak kaler dia..rindu gile beb kat camera tu…tapi sayangnya gua dah ebay dia…muakakkakkaka
promotion