Post processing!

October 19, 2009

Salam…ramai org dok tanya gambaq gua edit…dah tentu gua edit!…pendapat gua tak salah kalo gunakan technology yg ada utk mengemaskan lagi gambar yg sedia ada…cume ada jugak yg tak berapa suka dengan sentuhan yg terlebih dalam post processing ni…diorang cakap dah hilang nilai photography…betoi tu..gua tak penah rasa benda tu salah…totally agreed!…tak semua gambar2 gua yg gua edit agak keterlaluan utk tatapan jiwa2 photographer sejati (flickr)…hanya utk koleksi diri gua sendiri jaa..gambar pengantin takkan gua nak belasah gila sampai jadi painting & poster wayang plak….muakakkaka…agak2 laaa…gua memang asal dari bidang graphic & sometime i see photo looks great in advertising presentation…that’s it…ia membuatkan gua rasa puas bila dah sampai at the end stage of editing….memang remeh dan detail bila satu gambar amik masa dalam 40-50 menet utk disiapkan…tapi tu adalah satu kepuasan kat gua bila mengadap sesuatu gambar…!
1

2

3

4

cheers!

Advertisements

3 Responses to “Post processing!”

  1. kamilsharaidin said

    salam.gamba last tu camane ko kasi matahari senje beb..kasi hint sikit kalo bole…hehe

  2. haminar said

    Bro.. nak berguru cara editing gambar no 3 tu leh x? lu nyer editing hebat laa bro…

  3. asyiekdesa said

    kamil – pelan2 kayuh yek…ekeekkekek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: