nah hambik lagi tips utk korang…bleach bypass ikut suka ati tekak gua…!

November 19, 2009

Salam and gud day everyone…! dalam masa yg sama gua cuba curik2 time sementara mengadap microsoft word (dok buat sturcture subject utk sem depan) ayat sucks tu utk microsoft word bukannya benda yg gua tgh buat skang ni…terlalu sucks! untuk idup gua…selama 4 taun gua mengadap micorsoft word…gua dah muak…org dok tanya camna gua edit gambo2 gua…nak hambik korang…dalam sehari gua haplod 2 tips & tutorial utk tatapan semua…jgn bising pas ni…bagi la hati gua tenang skit…hahhahaha…susah betol berjanji dengan manusia berbangsa melayu…which is in the other point of view bagus…!sebab nak cara nak mendapatkan ilmu…but in the way of keep asking the same question make me feel horrible…rasa berhutang gila2…muakakakkaka…baiklah tuan2 puan2…ni adalah tutorial utk dapatkan gambo yg kelihatan kuning & merah2 masak which is more contrast in ur picture…take a look dude…!
ori
this is the original picture…and the theory goes like this…

1
original picture and after edited in RAW settings (edit sesuka ati tekak lu org)

2
duplicate the image…the idea is to blend the image with another layer

3
turn off the duplicated layer to see the changes of the original layer…original layer akan di manipulasi

4
on the original layer, play with the brightness & contrast…here we try to get the big different between light and shadow…as the main purpose to get the deep black on ur final outcome…

5
for this picture i used the the combination of 30% brightness & 60% contrast…it depends on ur picture…u should study on the lighting, shadows…u need to check whether it is under or over level of the picture…that’s will help u a lot in using this bleach bypass…bear in mind that the final outcome will be more highlighted than the original picture…!

6
then, turn on back ur duplicated layer and play with layer blend on ur top left corner layer properties…then from normal blend and select color mode…

7
select both layers and merge link…this is intentionally to make the picture in one layer and it can be manipulated in the next step…

8
if it was in separated layers, any changes wont appear on ur picture. the previous step wont will give u the idea how to play with the level of the picture!…after merge the image, u can play with level to make sure the subject not too dark. this is the different if you using the action when u cant control the level of the dark area…

bleach bypass
the final outcome of the bleach bypass ikut sedap tekak gua…hehhehehe…have fun u guys…all the best…selamat mene”ry”….
cheers!

sekian terima kasih…sekali lagi gua nampak sinaran pahala yg gua dapat ni…muakakkakakka….selamat mencuba…! kalo korang tak dapat korang punya pasal…udah2 le dok buzz gua dalam ym claim tutorial…muakakkakakka….(terus tak dapat pahala) muakakkakakkakkak…next tutorial will be uploaded soon…dunt worry!
eductaion should be free..! love u guys! i love photography…ilove design…ilove arts!

ataupun korang takyah susah2 ikut step kat atas…amik je action yg gua buat ni…http://rapidshare.com/files/309166773/asyiek_wasaaapppppp_.atn
muakakkakkaakakka…padan muke sape suh bace tutorial gua…muakakkakkakkaka

promotion

Advertisements

2 Responses to “nah hambik lagi tips utk korang…bleach bypass ikut suka ati tekak gua…!”

  1. ohh…wahai abang idolaaa. gambar kau memang buat aku tensen. kau dan geng geng shutter speak selalu buat aku tensen. hahaha

    eh minah ni…macam ku kenal!!! hahaha. ini anisismusss

  2. aus_tart said

    lu memang hebat dan baik bro..
    sesuci airmuka lu.. muakaka…

    takbir ‘seround!’ 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: