Adli & Ainul, Karangan Kedah

December 21, 2009

Gua dan Archiprez telah diberikan tanggungjawab oleh abg nazimzafri utk cover majlis yg berlangsung di Karangan Kedah ini. Gua first time nengok pengantin lelaki yg begitu selamba….hahhahaha…asyik gelak jaaa…tak peduli org kiri kanan…pasangan dia plak seorang yg pemalu…best betol ramuan hidup korang…smoga berbahagia hingga ke akhir hayat…
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Pak Lie & Kak Chik

December 17, 2009

Semasa gua di JB jenguk anak bini yg ade kat kampung, gua telah diajak oleh biras gua pegi shoot wedding…gua yg pagi tu takde keje ape pun ikut la join team diorang…tapi gua join masa akad nikah jek…gua kene melayan anak bini jalan2 tgh aritu…so balik awal…majlis yg simple dan penuh dengan airmata…tahniah kepada Pak Lie & Kak Chik…cepat mesra diorang ni…Pak Lie ni pun photographer gak…senang nak ekjas…smoga berbahagia ke akhir hayat…insyaAllah…official photog sila click sini…WakNin & Fyruz
1

2

3

4

5

6

7

semasa balik dari Masjid ape tah (hahhahaha…gua taktau name tempat tu…ekekkeke) gua drive sendiri beb…Fyruz ikut WakNin ke majlis reception lepas tu…perghhh terer wooo gua drive jalan kat JB…muakakkakakak…

Salam…Syukur Alhamdulillah…arini genap usia 7 taun perkahwinan kitorang…alhamdulillah dengan rezeki, perjalanan hidup, kesihatan dan ikatan yg telah Allah kurniakan…Syukur Alhamdulillah…luv u Annor, Ayern & Ayief…babah sayang korang…!
3ofthem
doakan kesejahteraan kitorang…

akibat terlalu rindukan anak binik gua selambe badak beli tiket balik jb lagik..ekekkekek…dapat le puaskan rindu kat diorang…bukan main lagik diorang peluk & mintak dukung…rindu sangat le tu…(rase2nye le…ntah2 diorang berlakon jek) muakakakakka…dalam time gua balik tu sempat gak la gua merayap ngan family…bawak sekali adik ipau, biras & sepupu jalan2…tapi bile sampai je satu kedai ni kat angsana ni…terus gua split dengan kaum2 isteri…muakakkakaka…sorry ye…babah dah gian..lame tak jumpe menatang nih…muakakkaka
1

2

3

4
tapi gua ingat aaa…zaman gua dah abih kot…chemistry antara kerpet ijau & perut gua dah takde…damn!…gua kene pi kaunter pastu jumpe ngan uncle teong…!!

gurau kepala hotak hang!

December 7, 2009

sorry entry ni takde gambo…pagi ni gua agak sentap gila bila tetiba barua mana tah masuk ym gua (dia add gua bile tah gua tak ingat..takpenah jumpe..tegur2 gua dalam ym jek…selalu dok tag gua dalam fesbuk yg tak tentu hala takde kene mengene ngan diri gua…) so kirenya macam buat camtu dah rapat gila…buleh gurau suke2 ati dia…gua tak penah ada masalah ngan org…tak penah sound org…tetibe barua ni sound gua terus…lebih kurang camni…sejak bila jadi blogger ni…? karangan macam budak SPM…dengan hati yg sakit..terus gua maki laaa…gua ade ke suh lu nengok & baca guanye blog…? (tak macam dia…abih semua gambo dia tag org suh nengok dalam fesbuk) gua punye blog gua punye suke gua nak tulis camne…lu ape hal…? gua ada kacau lu ke…lu tak suke gua tulis cam budak SRP pun ape hal lak lu nak sound2…lu nak nengok ayat2 yg akedemik sangat pegi bukak journal psychology laaaa…

maaf kepada yg lain2…gua tak bermaksud apa2 kepada semua rakan yg gua sangat respect…tak puas ati gila je tetibe kene camni… maaf bahasa gua kasar skit…agak emo arinih…

Takde cite ape2 pun…gua tensen dok mengadap course outline ni dari pagi…gua curik time sikit edit gambo yg gua dah edit semalam…gatal tangan namenye…ekekekeke…gambo mase gua gi melake aritu…dia buat trompah on the spot..ikut kaki customer….terer beb…!
1
edit semalam

2
selepas menggatalkan tangan…ekekkekke

bapak banyak kejeeee minggu nihhh….!and gua rindu kat anak2…uuuwaaaaaaaaaaa!!!

“awak..! nanti kite tua kite carik satu tanah kampung kat melake ek…” gua pernah sound kat bini gua…kat kepala gua tak nampak tempat lain selain dari melaka utk gua settle down mase gua tua nanti…walaupun gua bukan org melaka & sudah semestinya gua asal sedara mara semua dari area utara, tapi ternyata melaka adalah impian gua nanti…ni semua sebab itm lah (masa tu la..skang dah uitm)…itm punye pasal la gua jatuh cinta kat semua benda…kenal binik gua, makanan org melaka, cara idup org2 kampung kat melaka, balance…nak kampung ade (udah semestinya design umah diorang yg comey)…bandau best…nak laut ade…nak ke KL dekat…tempat2 cantik…4 taun wooo diorang nyusahkan gua kurung kat melaka sampai la gua jatuh cinta camnih…insyaAllah kalo ade rezeki gua serius nak duduk melaka masa tua nanti…!

masa perjalanan dari Alor Gajah menghala ke bandau melaka sengaja gua tembak ikut jalan lendu…lintas depan uitm masih segar kat kepala gua kelibat Annor dok nunggu gua kat depan bus stop…selalunye gua buat u-turn jauh sikit dari pondok guard sebab takut pakguard nampak…kecoh betol diorang…nak bawak awek jalan2 pun takleh…nak samekan macam diorang bercinta zaman jepun dulu…tak jumpe awek…main tulis surat..hahhahahha…gua dulu dok luar…umah sewa..ekekkekke…susah dok dalam hostel..takleh main snooker…takleh isap okok…muakakkakak…jalan lendu tu jugak la gua dok berembat dengan budak2 melaka…pantang nampak ekjos besau & lowered..keje nyucuk jek…skang kalo suh buat serius gua dah tak berani…dha le dengan jalan tu banyak lembu..muakakkaka…muda2 dulu tak penah pikir pun pasal mende camtu…hahahhaha…aduhhh…banyak nostalgianya melaka nih…dari melaka ni lah gua belajar macam2, bercinta, boleh makan bola itam & pink lepas pocket bola merah (keje main snooker je tetiap malam), berembat kete (kawan gua chino mengajo!), kenal erti persahabatan, kawan budak2 underground & kerja keras…!! sebab melaka gak la gua dapat 2 hero skang nih…melaka best!
1

4

5

6

7

8

9

10

ke”best”an duduk luar hostel ni sampai sudah annor taktau gua isap okok & merayap malam…muakakkakkakakka…terer dak gua kover..?
(insyaAllah blog ni gua akan delete masa anak gua dah beso nanti!)