Dalam perjalanan pulang ke Jeybhe…kami singgah kejap kat Melake!

December 2, 2009

“awak..! nanti kite tua kite carik satu tanah kampung kat melake ek…” gua pernah sound kat bini gua…kat kepala gua tak nampak tempat lain selain dari melaka utk gua settle down mase gua tua nanti…walaupun gua bukan org melaka & sudah semestinya gua asal sedara mara semua dari area utara, tapi ternyata melaka adalah impian gua nanti…ni semua sebab itm lah (masa tu la..skang dah uitm)…itm punye pasal la gua jatuh cinta kat semua benda…kenal binik gua, makanan org melaka, cara idup org2 kampung kat melaka, balance…nak kampung ade (udah semestinya design umah diorang yg comey)…bandau best…nak laut ade…nak ke KL dekat…tempat2 cantik…4 taun wooo diorang nyusahkan gua kurung kat melaka sampai la gua jatuh cinta camnih…insyaAllah kalo ade rezeki gua serius nak duduk melaka masa tua nanti…!

masa perjalanan dari Alor Gajah menghala ke bandau melaka sengaja gua tembak ikut jalan lendu…lintas depan uitm masih segar kat kepala gua kelibat Annor dok nunggu gua kat depan bus stop…selalunye gua buat u-turn jauh sikit dari pondok guard sebab takut pakguard nampak…kecoh betol diorang…nak bawak awek jalan2 pun takleh…nak samekan macam diorang bercinta zaman jepun dulu…tak jumpe awek…main tulis surat..hahhahahha…gua dulu dok luar…umah sewa..ekekkekke…susah dok dalam hostel..takleh main snooker…takleh isap okok…muakakkakak…jalan lendu tu jugak la gua dok berembat dengan budak2 melaka…pantang nampak ekjos besau & lowered..keje nyucuk jek…skang kalo suh buat serius gua dah tak berani…dha le dengan jalan tu banyak lembu..muakakkaka…muda2 dulu tak penah pikir pun pasal mende camtu…hahahhaha…aduhhh…banyak nostalgianya melaka nih…dari melaka ni lah gua belajar macam2, bercinta, boleh makan bola itam & pink lepas pocket bola merah (keje main snooker je tetiap malam), berembat kete (kawan gua chino mengajo!), kenal erti persahabatan, kawan budak2 underground & kerja keras…!! sebab melaka gak la gua dapat 2 hero skang nih…melaka best!
1

4

5

6

7

8

9

10

ke”best”an duduk luar hostel ni sampai sudah annor taktau gua isap okok & merayap malam…muakakkakkakakka…terer dak gua kover..?
(insyaAllah blog ni gua akan delete masa anak gua dah beso nanti!)

Advertisements

5 Responses to “Dalam perjalanan pulang ke Jeybhe…kami singgah kejap kat Melake!”

  1. yuzie said

    i love the tones!

  2. bai said

    ye melaka mmg best..aku pun nak settle down sana gak bila tua..jom settle area masjid tanah atau kuala sg baru..

    ko mmg depan annor cover sumenye!! ingat kiteorg tak tau apa ko buat ha??? šŸ˜›

  3. Rosli said

    oo…isap rokok takjak, hehehe…

    bro, rugilah tak dpt join lu shot paklie weekend lepas…adoi šŸ˜¦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: