most viewed photos

January 25, 2010

top ten most viewed photos in my online album. sepanjang 2 taun account flickr gua pakai…just wanna share these photos and a brief description behind…

no 1
dr. M
gambo mase gua dok kat melben…gua jadik OP utk Seminar Pembangunan Insan yg dianjurkan oleh Kelab Umno Melbourne…punya la bangga bila dapat full access utk cover semua aktiviti Tun yg berlangsung sepanjang seminar tu…”Terima kasih Tun mai jenguk kami kat sini…” gua mulakan dulu berbual ngan Tun…buat2 ramah…dengan loghat utara…”takdak apa…takdak masalah…saya nak mai jenguk anak bangsa saya kat sini…” sejuk gua dengar…bila sorang pemimpin yg gua sangat respek buleh sembang & layan gua masa nak tunggu keta sampai…takdak org lain kat situ kecuali gua ngan dia…bodyguard dan yg lain2 dok jauh pada masa tu…tiba2 gua dengaq dia sambung balik sembang…gua dah mati akai nak sembang apa dah sebenarnya…hanya mampu tersenyum…”u buat apa kat sini…?” gua balas…”saya study kat sini tun”…”ooo baguihhhh..abih yg ni semua..?” sambil dok muncungkan mulut dia kat camera gua tanda bertanyakan pekerjaan gua dok tembak gambaq sepanjang dia di Melben…”ooo…ni depa suh saya amik gambaq…saya pun mau saja sebab buleh dapat jumpa tun…sapa yg takmao jumpa tun???” bunyi gua seakan2 macam membodek…gua terus terpikir lepas je cakap mende tu kat dia…dengan raut wajah yg cukup menyejukkan hati & mata gua, dia bagi satu senyuman yg amat berseri kat situ…gua nampak dia dah macam tokwan gua & rapat sangat walaupun baru 4-5 ayat dia balas soklan gua…ayat yg terakhir sebelum dia masuk keta… special dia tujukan kat gua…”belajaq elook2…bangunkan negara kita masa depan…”…Tun memang seorang yg baik…Smoga Allah panjangkan umur dia..amin….

gambar2 dari no 2-10 akan menyusul kemudian…

Advertisements

5 Responses to “most viewed photos”

  1. salam bro..aku dok melilau2 terjumpk blog ni..nice pic u hav..thumbs up!

  2. mshafie said

    kawan pon ada kenangan ngan Tun..dapatla jugak salam..takkan dapat dilupakan..masatu jadik bodyguard kejap sbb ada function..sbg tambahan kpd oficial guard..hehehhe bangga beb..

  3. Rosli said

    hang bertuah bro…sapa tak bangga dpt jumpa dgn dia ni, kenangan terindah beb, hehehe…

  4. ameen said

    mmg cantik gambar ni bang….

  5. una said

    sye pun penah jumpe tun masa kt sabah dulu..kt masjid negeri sabah.. mase bru drjah 3..mknenye sya jumpe tun sebelum en.asyeikla kn.. hehehhehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: