Salam semua, setelah ramai yg request ndak action yg terbaru setelah gua pernah bagi sebelum ni pasal bleach bypass ikut tekak gua dulu…ini action yg terbaru gua cipta pagi tadi..muakakakaka…tetibe datang idea utk gambo kebiru2an…syok plak nengok…so gua kasik pree kat lu org…takyah bayo2…ilmu utk dikongsi bersama…have fun…gua takde masa nak buat step by step punya process…korang click je kat menatang ni…nescaya dapat la ia…lagipun kalo gua kasik process2 nye pun…macam korang bace…muakakkakaka…okie guys…have fun…terimalah seadanya action yg tak seberapa ni…ekekekkeke
before
original picture

after
after edited

and the action… donlod here>>>http://www.mediafire.com/?4umdzjnzydm

ciao…!

Gua dapat satu call dari Kak Eda…”Asyiek..! bole dak amikkan gambaq utk Kak Eda…Kak Eda nak buat Album, Banner & pamphlet utk kedai…?”…pagi2 buta akak tu call gua…Gua yg sedang menikmati satu mimpi yg best masa tu…tgh bergelut dengan Macherano betol2 depan kotak penalti terkejut dengar ringtone “aku jatuh cinta” dari Liyana Jasmay…mangkuk ayun betol..sape le yg tukar ringtone tu kat handset gua malam sebelum tu…ni mesti kes kawan2 yg dok lepak sekali ni…”ye kak…bile ndak…?” tanye gua balik…secepat mungkin…! balas dia dengan nada yg gua tak perasan serius ke memain…sebab gua tgh ngantok gile…end up of the story…gua shoot minggu depannya…muakakkakakkaka…Kak Eda merupakan bos kepada Teja Craft (wedding planner) yg agak terkenal & hebat kat kawasan seberang perai ni…setakat ni…ni lah satu2nye wedding planner yg gua sanggup gi buat keje kalo diorang panggil..yg lain2 tu…cakap banyak…tapi habuk takde…ingat amik gambo ni main petik je ke ape..? 1st time jumpe kak Eda ni…dia tanye bape gua punye rate utk shoot…gua kasik tau…dia dengan herot2 kening…sanggup jugak bila gua tunjuk hasil kerja gua…yg lain2…gua suh buang aje no gua yg diorang dapat tah mane2 tu…tolong ye paham kepada butik2 pengantin yg rasa terlalu hebat sangat tu…amik gambo ni bukan main petik jek…banyak process2 penghasilan, pemikiran2 yg kreatif & bentuk2 management disebaliknya yg tak pernah diorang amik tau…nak senang…pakai kamera henpon laa…lu amik sendiri…muakakkakakka…tetibe naik hangin plak kat gua bile gua kasik tau..dah le call org…cinabeng betol…kalo taknak jgn bising2….gua tak paksa lu pun…lu yg call gua…saiko agaknye…tapi tak semua laaa…ade lee segelintir tu…

1

2

3

4

5

6
antara gambar2 yg gua shot utk Teja Craft…ramai gak yg follow gua pi photoshoot ni yg diadakan di sekitar bandar Georgetown…

ciao!

carta 6-10

April 17, 2010

no. 6
mi
gambo ni gua amik waktu kat melben dulu…lebih kurang 2-3 ari sebelum nak balik mesia…ada makan2 sikit diorang buat kat rumah sheikh…suhaimi (sifu) duduk kat atas konon2nya nak amik gambo kitorang kat bawah…last2 gua amik dulu gambo dia…gambo ni hits & duduk dalam ranking antara yg ramai nengok sebab kehenseman sifu gua ni sebenornye….hehehhehe…utk pengetahuan awek2 kat luar…mamat ni dah kawen…ade 2 anak…muakakkakkaka…(saje nak kantoi dia)

no. 7
ayief
ni plak merupakan gambo yg gua rakam masa kelahiran anak kedua gua…satu pengalaman yg sangat menarik…banyak gambo yg gua dapat cuma tak bleh upload atas dasar2 censored…so ini je yg lepas oleh pihak lembaga penapisan keluarga…hahhahhaha…sungguh indah melihat kebesaran yg maha Esa…alhamdulillah…dah setaun 3 bulan dah budak nih skang…

no. 8
atok
gambo yg menghuni di tangga ke 8 adalah merupakan assignment yg pertama gua dapat setelah balik dari melben…sampai2 je mesia…zaidan call…”weh ko kene gi kedah, amik gambo pasangan ni”…Azhari (atok) merupakan kawan gua kat melben dulu…geng main bola…tahniah tok…skang dah dapat baby dah…cute tok…bila nak balik mesia lagi…?

no. 9
cincin
tadi kite nengok pasangan dia…gambo seterusnya ni merupakan aksesori yg ada pada pasnagan tu…gua amik detail cincin tu, gantungkan kat ranting2 pokok yg halus…ramai jugak yg minat gambo ni…sekadar berkongsi pengalaman…cincin ni gua shot pakai 24-70..macro lens…

no. 10
am & anis
dan yg terakhir merupakan pasnagan yg cukup secocok…Am & Anis…Anis merupakan kawan gua kat melben…hati amat terhibur kalo dapat jumpa dia…ada saja cerita yg best dan jugak luahan perasaan yg sungguh tak penah masuk dalam pala otak gua isu yg akan disembangkan…hahhahhaha…lu memang rock la anis…dan Am yg mana gua baru kenal pada masa shoot diorang ni sungguh cool orgnya…sangat modest…lu memang balance lah berdua…kitorang pegi kat flat pekeliling amik gambo ni…sungguh menarik setting yg ada dalam tu…cuma agak berbau..last time gua nengok flat tu dah takleh masuk…kira nasib jugak la gua sempat pegi tempat tu utk amik gambo Am & Anis ni…

itu saja cerita kali ni…sorry dah lama gua tak hapdate gambo2 & cerita dalam blog ni…bapak sebok kebelakangan ni…ade je keje…insyaAllah gua akan buat lagi carta 1-10 pada taun hadapan…selebihnya gua akan update lagi cerita2 & gambo2 yg best soon…!ciao..!