Teja Craft – Bertam, Penang

April 17, 2010

Gua dapat satu call dari Kak Eda…”Asyiek..! bole dak amikkan gambaq utk Kak Eda…Kak Eda nak buat Album, Banner & pamphlet utk kedai…?”…pagi2 buta akak tu call gua…Gua yg sedang menikmati satu mimpi yg best masa tu…tgh bergelut dengan Macherano betol2 depan kotak penalti terkejut dengar ringtone “aku jatuh cinta” dari Liyana Jasmay…mangkuk ayun betol..sape le yg tukar ringtone tu kat handset gua malam sebelum tu…ni mesti kes kawan2 yg dok lepak sekali ni…”ye kak…bile ndak…?” tanye gua balik…secepat mungkin…! balas dia dengan nada yg gua tak perasan serius ke memain…sebab gua tgh ngantok gile…end up of the story…gua shoot minggu depannya…muakakkakakkaka…Kak Eda merupakan bos kepada Teja Craft (wedding planner) yg agak terkenal & hebat kat kawasan seberang perai ni…setakat ni…ni lah satu2nye wedding planner yg gua sanggup gi buat keje kalo diorang panggil..yg lain2 tu…cakap banyak…tapi habuk takde…ingat amik gambo ni main petik je ke ape..? 1st time jumpe kak Eda ni…dia tanye bape gua punye rate utk shoot…gua kasik tau…dia dengan herot2 kening…sanggup jugak bila gua tunjuk hasil kerja gua…yg lain2…gua suh buang aje no gua yg diorang dapat tah mane2 tu…tolong ye paham kepada butik2 pengantin yg rasa terlalu hebat sangat tu…amik gambo ni bukan main petik jek…banyak process2 penghasilan, pemikiran2 yg kreatif & bentuk2 management disebaliknya yg tak pernah diorang amik tau…nak senang…pakai kamera henpon laa…lu amik sendiri…muakakkakakka…tetibe naik hangin plak kat gua bile gua kasik tau..dah le call org…cinabeng betol…kalo taknak jgn bising2….gua tak paksa lu pun…lu yg call gua…saiko agaknye…tapi tak semua laaa…ade lee segelintir tu…

1

2

3

4

5

6
antara gambar2 yg gua shot utk Teja Craft…ramai gak yg follow gua pi photoshoot ni yg diadakan di sekitar bandar Georgetown…

ciao!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: