Ayern & Ayief

January 18, 2010

1

2
hero2 gua…sorry gua malas nak menulis buat masa ni…banyak beno keje…upload je gambo…nanti mood gua datang…gua sambung menulis utk next post…sorry guys…

Advertisements

Sabtu Lepas

January 10, 2010

Sabtu lepas taktau nak gi mane…lepas pegi jalan2 dengan parents gua…tetibe dapat idea nak lepak tepi pantai sambil minum air kelapa…terus ke pantai dekat2 ngan queensbay…bole laaa…bawak anak2 jalan…nak gi tempat lain takut tak sempat…sebab gua nak kejokan main bola ptg tu…muakakkkaka…so dengan idea bernas gua tu dalam masa yg sama konon2nya gua ada quality time dengan family dan masa yg sekejap gua dapat tembak balik ke bertam utk main bola…muakakkakaka…terer dak gua plan…ternyata kedua2 anak gua amat jakun bile dapat nengok air…hahhahahhahhaa…sian diorang…si ayern siap jerit tak kasik gua dekat2 ngan air…dia takut shark gigit gua…hahhahhaha…banyak nengok tv budak2 skang ni…!!
1

2

3
tapi yg bestnya lepas tu…tetibe bos gua ajak gi urut kaki…uuuwaaaaa….gua terpaksa ikut dan terpaksa naik teksi balik sendiri ke bertam utk main bola…pakcik tu plak amik 40 hengget dari Megamall ke Bertam…deng..!!

salam…agak lambat gak gua nak wish slamat taun baru…dah masuk hari ke-5 dah arini kita di taun baru…selain dari kelas yg banyak yg membuatkan gua tak sempat2 nak edit plus post gambau…keluarga kitorang masih dalam kesedihan…2010 muncul tapi 2009 sedikit sebanyak masih membayangi pada awal kemunculan sambutan taun baru kitorang…pada akhir2 taun 2009 kami mendapat berita sedih tentang pemergian org yg tersayang…rodziah bt yahya…nenek gua..! sepanjang tahun dia menderita dan berlawan dengan penyakit buah pinggang + jantung + darah tinggi + kencing manis…akhirnya pulang ke ramahtullah menemui maha pencipta pada akhir 2009…gua yg balik ke kampung pada awal dia dimasukkan ke hospital sempat menjenguk + menjaga di hospital…semasa menjenguk…arwah masih lagi boleh bercakap dan memberi respon yg baik…cuma dia ditahan di wad ICU…pada keesokkan harinya…dia telah dibawak ke wad biasa utk menerima rawatan..kami bersyukur dengan kesihatan dia yg amat baik pada masa itu..walaupun masih menggunakan penutup muka (bekalan oksigen)…tapi dia masih boleh berkata2 dan sembang dengan semua anak cucu dan cicit yg melawat…dia mampu mengingat kesemua warisnya…semua dapat menatap wajahnya…alhamdulillah…kami pulang ke rumah dengan perasaan yg cukup lega…tepat pukul 4 pagi kami sekali lagi dikejutkan dengan panggilan dari maksu & bapak gua yg mana sentiasa menjaganya disebelah…pangilan telepon kali ini mengejutkan kami dengan berita yg nenek kembali & semakin kritikal…dada gua kembali berdegup kencang…benar kata org tua2…selalunya org yg akan pergi (kalo tgh sakit)…mereka akan jadi sihat sebelum menemui maha pencipta…dia nak jumpa waris2nya…aduh…bergegas kami semua ke hospital balik…dan sampainya kat hospital memang muka arwah sudah nampak sangat2 tenat…kesihan nengok cara mesin tu push jantung nenek gua utk bernapas…bantuan mesin tu amat lah berguna utk meneruskan memberi pertolongan nenek gua utk bernafas tapi agak sedih dengan paksaan yg diberikan…semua org dah mula membaca yasin…terdiam & terduduk gua sambil tanpa sebarang bunyi2an sekeliling terdengar terbayangkan kenangan manis kami semua dengan arwah…baru lagi gua ingat kami dok bergelak ketawa semasa sambutan hari raya taun lepas di mana kami menjadi host bagi perayaan tu…arwah nenek sangat gembira dengan kepulangan semua anak cucu cicitnya…gua dapat nengok muka semua org yg merah2 kesedihan…gua tak boleh berkata apa2…terdiam & terpaku…dalam muka dia yg ceria pada hari sebelumnya…tak sangka dia akan meninggalkan kami pada ketika tu…1 jam selepas tu…doktor bertugas pada ketika tu (yg pegang kes nenek gua) datang memberikan borang utk ditandatangani…sekali lagi seluruh keluarga meraung bila doktor menegaskan yg effect dari mesin yg membantu pernafasan nenek gua akan mendatangkan implikasi yg besar dan bole menyakitkan arwah…kesihan…imagine la kami pada waktu tu nak kena terima hakikat nenek pada masa tu kena cabut semua bantuan dan perlu bergantung pada sistem pernafasan sendiri…buat pertama kalinya gua nengok bapak gua pada masa tu jatuh lembik terkulai atas lantai kerana “terpaksa” tandatangan borang itu…suasana yg amat sedih menyelubungi semua keluarga pada masa tu…maksu yg sepanjang berada di hospital menyatakan hasrat nenek gua ingin balik ke rumah dia sendiri pada akhir hayat dia…so semua decided nak cabut bantuan pernafasan di rumah & doktor bersetuju / hormat dengan keputusan tu…tepat jam 10.30…dengan tenang…dan sebanyak 3 kali nenek menghembuskan nafas terakhir dia dengan lembut nenek meninggalkan keluarga yg dicintainya…gua berbangga seseorang yg digelar isteri/ibu/nenek/moyang meninggalkan keluarganya yg boleh gua katakan yg berjaya…alhamdulillah…nenek telah besarkan 14 org anaknya dengan penuh kasih sayang, pengajaran agama, dan memberikan pendidikan yg sempurna kepada anak2 dia sehingga mewariskan keturunan yg alhamdulillah semuanya dalam keadaan baik…semoga rohnya dicucuri rahmat…amin…semoga ditempatkan ke dalam golongan yg beriman…insyaAllah
1

2

3

4

5
wan gua yg tabah mengahadapi hari2 yg mendatang tanpa teman sepanjang hayatnya…tabahkan hatimu wan…anak & cucu sentiasa bersamamu…insyaAllah…

Adli & Ainul, Karangan Kedah

December 21, 2009

Gua dan Archiprez telah diberikan tanggungjawab oleh abg nazimzafri utk cover majlis yg berlangsung di Karangan Kedah ini. Gua first time nengok pengantin lelaki yg begitu selamba….hahhahaha…asyik gelak jaaa…tak peduli org kiri kanan…pasangan dia plak seorang yg pemalu…best betol ramuan hidup korang…smoga berbahagia hingga ke akhir hayat…
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Pak Lie & Kak Chik

December 17, 2009

Semasa gua di JB jenguk anak bini yg ade kat kampung, gua telah diajak oleh biras gua pegi shoot wedding…gua yg pagi tu takde keje ape pun ikut la join team diorang…tapi gua join masa akad nikah jek…gua kene melayan anak bini jalan2 tgh aritu…so balik awal…majlis yg simple dan penuh dengan airmata…tahniah kepada Pak Lie & Kak Chik…cepat mesra diorang ni…Pak Lie ni pun photographer gak…senang nak ekjas…smoga berbahagia ke akhir hayat…insyaAllah…official photog sila click sini…WakNin & Fyruz
1

2

3

4

5

6

7

semasa balik dari Masjid ape tah (hahhahaha…gua taktau name tempat tu…ekekkeke) gua drive sendiri beb…Fyruz ikut WakNin ke majlis reception lepas tu…perghhh terer wooo gua drive jalan kat JB…muakakkakakak…

Salam…Syukur Alhamdulillah…arini genap usia 7 taun perkahwinan kitorang…alhamdulillah dengan rezeki, perjalanan hidup, kesihatan dan ikatan yg telah Allah kurniakan…Syukur Alhamdulillah…luv u Annor, Ayern & Ayief…babah sayang korang…!
3ofthem
doakan kesejahteraan kitorang…

akibat terlalu rindukan anak binik gua selambe badak beli tiket balik jb lagik..ekekkekek…dapat le puaskan rindu kat diorang…bukan main lagik diorang peluk & mintak dukung…rindu sangat le tu…(rase2nye le…ntah2 diorang berlakon jek) muakakakakka…dalam time gua balik tu sempat gak la gua merayap ngan family…bawak sekali adik ipau, biras & sepupu jalan2…tapi bile sampai je satu kedai ni kat angsana ni…terus gua split dengan kaum2 isteri…muakakkakaka…sorry ye…babah dah gian..lame tak jumpe menatang nih…muakakkaka
1

2

3

4
tapi gua ingat aaa…zaman gua dah abih kot…chemistry antara kerpet ijau & perut gua dah takde…damn!…gua kene pi kaunter pastu jumpe ngan uncle teong…!!

gurau kepala hotak hang!

December 7, 2009

sorry entry ni takde gambo…pagi ni gua agak sentap gila bila tetiba barua mana tah masuk ym gua (dia add gua bile tah gua tak ingat..takpenah jumpe..tegur2 gua dalam ym jek…selalu dok tag gua dalam fesbuk yg tak tentu hala takde kene mengene ngan diri gua…) so kirenya macam buat camtu dah rapat gila…buleh gurau suke2 ati dia…gua tak penah ada masalah ngan org…tak penah sound org…tetibe barua ni sound gua terus…lebih kurang camni…sejak bila jadi blogger ni…? karangan macam budak SPM…dengan hati yg sakit..terus gua maki laaa…gua ade ke suh lu nengok & baca guanye blog…? (tak macam dia…abih semua gambo dia tag org suh nengok dalam fesbuk) gua punye blog gua punye suke gua nak tulis camne…lu ape hal…? gua ada kacau lu ke…lu tak suke gua tulis cam budak SRP pun ape hal lak lu nak sound2…lu nak nengok ayat2 yg akedemik sangat pegi bukak journal psychology laaaa…

maaf kepada yg lain2…gua tak bermaksud apa2 kepada semua rakan yg gua sangat respect…tak puas ati gila je tetibe kene camni… maaf bahasa gua kasar skit…agak emo arinih…

Takde cite ape2 pun…gua tensen dok mengadap course outline ni dari pagi…gua curik time sikit edit gambo yg gua dah edit semalam…gatal tangan namenye…ekekekeke…gambo mase gua gi melake aritu…dia buat trompah on the spot..ikut kaki customer….terer beb…!
1
edit semalam

2
selepas menggatalkan tangan…ekekkekke

bapak banyak kejeeee minggu nihhh….!and gua rindu kat anak2…uuuwaaaaaaaaaaa!!!

“awak..! nanti kite tua kite carik satu tanah kampung kat melake ek…” gua pernah sound kat bini gua…kat kepala gua tak nampak tempat lain selain dari melaka utk gua settle down mase gua tua nanti…walaupun gua bukan org melaka & sudah semestinya gua asal sedara mara semua dari area utara, tapi ternyata melaka adalah impian gua nanti…ni semua sebab itm lah (masa tu la..skang dah uitm)…itm punye pasal la gua jatuh cinta kat semua benda…kenal binik gua, makanan org melaka, cara idup org2 kampung kat melaka, balance…nak kampung ade (udah semestinya design umah diorang yg comey)…bandau best…nak laut ade…nak ke KL dekat…tempat2 cantik…4 taun wooo diorang nyusahkan gua kurung kat melaka sampai la gua jatuh cinta camnih…insyaAllah kalo ade rezeki gua serius nak duduk melaka masa tua nanti…!

masa perjalanan dari Alor Gajah menghala ke bandau melaka sengaja gua tembak ikut jalan lendu…lintas depan uitm masih segar kat kepala gua kelibat Annor dok nunggu gua kat depan bus stop…selalunye gua buat u-turn jauh sikit dari pondok guard sebab takut pakguard nampak…kecoh betol diorang…nak bawak awek jalan2 pun takleh…nak samekan macam diorang bercinta zaman jepun dulu…tak jumpe awek…main tulis surat..hahhahahha…gua dulu dok luar…umah sewa..ekekkekke…susah dok dalam hostel..takleh main snooker…takleh isap okok…muakakkakak…jalan lendu tu jugak la gua dok berembat dengan budak2 melaka…pantang nampak ekjos besau & lowered..keje nyucuk jek…skang kalo suh buat serius gua dah tak berani…dha le dengan jalan tu banyak lembu..muakakkaka…muda2 dulu tak penah pikir pun pasal mende camtu…hahahhaha…aduhhh…banyak nostalgianya melaka nih…dari melaka ni lah gua belajar macam2, bercinta, boleh makan bola itam & pink lepas pocket bola merah (keje main snooker je tetiap malam), berembat kete (kawan gua chino mengajo!), kenal erti persahabatan, kawan budak2 underground & kerja keras…!! sebab melaka gak la gua dapat 2 hero skang nih…melaka best!
1

4

5

6

7

8

9

10

ke”best”an duduk luar hostel ni sampai sudah annor taktau gua isap okok & merayap malam…muakakkakkakakka…terer dak gua kover..?
(insyaAllah blog ni gua akan delete masa anak gua dah beso nanti!)